På allmän begäran

ELLER JA, i alla fall från en av mina trogna läsare kommer här nu bildsvit på dagens middag 😉

Dagens ingredienser bearbetas och läggs i långpannan…

1_dagensingredienser.jpg 1_morotteropotatis.jpg

Röd paprika och rödlök i massor samt till sist vitlök (också i massor) samt kycklingklubbor och lite vitt vin…

2_paprikaorodlok.jpg 2_kycklingovin.jpg

Allt i ett – ganska praktiskt även om det kräver en del arbete innan…

3_iungnen.jpg

Visst ja, jag glömde ju nämna den färska timjanen samt de svarta oliverna 😉

11 kommentarer tillPå allmän begäran

 • Det ser alltid så himla gott ut när du tar bilder på din mat. Hur bär du dig åt. Och jag måste erkänna att jag tycker det också är roligt när du bloggar om din mat. Jag kikar in varje dag här och läser det du skriver.

  En fråga bara. Ni äter mycket fisk och fågel. Aldrig nåt kött? Eller har det bara råkat sig så när du har matbloggat? *nyfiken*

 • Ahnna

  Åhh, dessa underbara bilder. När kommer en bildserie ifrån gymmet*ler*?

 • Carola> Nej, du har alldeles rätt i ditt antagande. Jag är nämligen vegetarian men har sedan ca ett år tillbaka börjar äta kyckling. Fisk har jag ätit hela tiden men får ofta järnbrist på grund av för lite järn i kosten. Kycklingen har hjälpt mig mycket och har inte försämrat min sjukdom. Anledningen till att jag inte äter kött är nämligen att jag är reumatiker men blivit nästan helt frisk sedan jag slutade med kött, för cirka 25 år sedan.

 • Ahnna> Det blir ju lite svårare däremot. Jag har dock fotat för länge sedan på gamla gymmet…Om jag kan hitta det inlägget lovar jag höra av mig 😉

 • Bim

  Ja, och jag som var den utpekade trogna läsaren vill bara meddela att jag är jättenöjd och glad över din lilla bildserie. Tack ska du ha. Jag älskar dina matlagningsbilder. *Kram*

 • Ojdå, är det mycket järn i kyckling? Det visste jag inte. Annars har jag hört man ska äta gröna grönsaker så som grönkål, broccoli, brysselkål med mera …

 • Carola> Njae, jag vet inte om det mycket järn i kycklig i sig men det järn man får i sig från kött kan kroppen tillgodogöra direkt. Järn från grönsaker, ceralier och annat har kroppen svårt att ta vara på. Ett tag drack jag fullkornsvälling för barn men då var jag tvungen att ta c-vitamin samtidigt för att kroppen ska kunna ta vara på järnet. Sedan har ju livet blivit lite enklare sedan jag lade till kyckling och jag har inte haft någon järnbrist heller. I och för sig så äter vi givetvis mycket grönsaker också men jag har slutat att feppla med c-vitaminen 😉

 • Pia

  Hejsan!

  Åhh, härligt att du tar bilder och beskriver.

  Har nu börjat äta igen och jag har låtit mig inspireras av din kokkonst (dvs jag har härmat dig :)). Jag kan härmed intyga att det är lika gott som det ser ut.

  Nu är vi minst två som ”begär” dessa bilder och beskrivningar och jag tror att vi är många fler, fast i smyg 🙂

  Ha det gött och keep up the god work!!

  ;.) Pia

 • Pia

  Hejsan!

  Åhh, härligt att du tar bilder och beskriver.

  Har nu börjat äta igen och jag har låtit mig inspireras av din kokkonst (dvs jag har härmat dig :)). Jag kan härmed intyga att det är lika gott som det ser ut.

  Nu är vi minst två som ”begär” dessa bilder och beskrivningar och jag tror att vi är många fler, fast i smyg 🙂

  Ha det gött och keep up the good work!!

  ;.) Pia

 • Pia> Det är bara roligt om jag kan inspirera någon. Risken finns dock att det kan bli lite tjatigt med alla mina inlägg och bilder på mat 😉 Det kanske slutar med att jg bara har två läsare…

  Lycka till du också – jätteroligt att höra i från dig då och då.

  Hur går det med ätandet? Funkar det som det ska eller ballar du ut totalt som jag gör då och då 😉

  *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>