Resten av dagen

ÄGNADES ÅT DIVERSE göromål. Den Ömme Fadern klippte gräsmattorna…

1_woffeklipper.jpg

Emedan Den Ömma Modern ägnade sig åt sin favoritsysselsättning…;-(

2_gelastryker.jpg

När man sedan blir sugen på potatismos så är det bara att ta tjuren i hornen, eller ja, det är kanske bättre att skala potatis och massor av vitlök…

3_skalarpotatis.jpg 3_vitlok.jpg

För att serveras tillsammans med spenat- och fetaostfyllda fiskfileer…

4_fiskfylla.jpg

Så mycket mer än så hade dagen inte att bjuda. Snart måndag igen. Helgerna bara rusar i väg men jag lyckades i alla fall stega till 19 755 steg i dag!

11 kommentarer tillResten av dagen

 • Bim

  Åh, vad gott! Vitlöksmos, och så god fisk till! Är det färdiga fiskfiléer?

 • Mums, hur gör du potatismos?

  Vitlök har jag nog aldrig smakat i… Vad är det för potatis? Vi brukar köra nån sorts mjölig, oftast king edvard, sen bara mjölk, smör, kryddor och sen klart.. sen tar jag av lite av det färdiga moset till en annan bytta o så vispar jag ner lite dill för det tycker jag är smaskens. Men vitlök i moset låter gott.. Är det asterixpotatis du har där?

 • Bim> Mm, jag har börjat mitt nya liv – det som är köksfritt 😉 Ja, frysta färdiga bara att stoppa in i ugnen.

 • Petra> Ingen aning om vad det är för potatis men jag vet att dom är mjöliga och sålunda lämpliga för mos. Jag har alltid massor av vitlök med när jag kokar potatisarna och sedan mosar jag allt med smör och kokt (alltså varm) mjölk samt kryddor.

 • Guud va gott det ser ut. Förstår om du får maken i arbete med den goda maten 🙂

 • Christopher> Vi är fullkomligt galna i hemlagat potatismos. Skulle nog kunna äta bara det utan något sovel till. Håller tummarna för ditt nya jobbsökeri 😉

 • Bim

  Hahaha! Mitt är nästan också köksfritt nu för tiden! 😉 Tänk vad man lagade mycket mat förr när barnen var små! Långkok och grytor! Och bakade gjorde man jämt! Massor med kaffebröd och allt matbröd! Nu är det bara halvfabrikat, frysta färdigrätter, och hämtmat mest! 😉

 • Bim> Det är precis den RMI (Rätt Mental Inställning) man kommer till med förnuftets rätt…för att inte tala om all jorddgubb- och blåbärssylt man kokat och alla bröd man bakat. Nä, numera köper jag både bröd och sylt i affären 😉

 • Bim

  Hahaha! Ja, jag var världens präktigaste morsa förut! Jag gjorde ALLT själv! Och nu gör jag ingenting! Men jag tror inte att jag är sämre mamma för det! Eller!? 😉

 • Bim> Nej, absolut inte snarare tvärtom skulle jag tro. När barnen blir lite större brukar dom ju uppskatta snabb- och hämtmat bra mycket mer än när man gnott vid spisen i timtal 😉

 • Bim

  Absolut så är det! Tack för support! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>