En så’n dag!

UNDER FÖRMIDDAGEN ringer Anna och berättar att jag blivit ”mormor” igen… Denna gång en helt underbar liten Border Collie (stavas det så?) Bild på den lilla Pärlan hittas här. Dom är fantastiska både Anna, Oskar samt de 8 tassar (som ju numera är 12 och 20 totalt) som åkte genom i stort sett hela Sverige för att hämta hem det lilla undret!

Det blev en go simtur i morse som jag redan skrivit om. Astor lyckades som vanligt få mig på gott humör 😉 Dagen på jobbet var också bra, fick mycket gjort som legat och värkt i magtrakten eftersom jag var på kurs i dagarna tre förra veckan. Men nu har jag jobbat undan.

Efter jobbet körde vi det ”vanliga” arrangemanget, jag hoppade in på gymmet och Woffe gick hem därifrån. Han kan bara han vill den gamle 😉

I dag var det styrkepass och jag är fortfarande imponerad av ”mitt” nya gym. När jag gjorde en axelövning i dag kom ägaren fram och sade hur jag egentligen skulle göra eftersom jag gjorde en felaktig rörelse. Det hände aldrig på det ”gamla” att någon ur personalen bara kom så och hjälpte till. Och när jag gick hem…förresten det var vi senare 😉

Det blev 30 minuter (2,8 km) gång på löpbandet som uppvärmning och därefter 70 minuter styrka. Sedan hade jag bestämt att ta lite motion efter så när jag ställde mig på löpbandet för att springa så resonerade jag fram och tillbaka med mig själv. Kom fram till att jag ställer in en timma så kan jag ju förhoppningsvis springa 30 minuter och sedan gå raskt i 30 minuter. Jag sprang 30 minuter (3.2 km) och saktade en aning för att gå men det blev bara 10 minuter (1 km) och sedan sprang jag 20 minuter (2 km) till. Pulsklockan var på och jag kom över rekommenderad maxpuls men jag försökte verkligen hålla mig precis på max. Vilket inte är så lätt så jag får nog höja mina värden lite 😉 Dock inte som min duktiga arbetskamrat som har en medelpuls som jag nog aldrig kommer upp i som max….

KALORIFÖRBRUKNING DAGENS PASS: 449 varav 45 % fett.

MEDELPULS DAGENS PASS: 121 (men jag är glad ändå 😉

INOM REKOMMENDERAD ZON: 55 minuter och 29 sekunder.

TOTAL TID DAGENS PASS: 1 timma.

När jag var klar och gick hem så sade jag lite försynt hejdå till tjejen i kassan (som för övrigt var den tösabit som introducerade mig häromveckan) för hon fick just telefon.

Då säger hon vänta lite till den som ringer och vänder sig till mig och säger…

– Vad duktig du har varit i dag!

Hon hade visserligen gått in och ut genom gymmet några gånger av olika anledningar men jag kunde ju aldrig drömma om att hon hade sett mig i aktion.

Sån’t där gör mig glad!

Det kan man väl kalla en bra dag?!

Stegmätaren har nog inte hängt med riktigt i dag, i alla fall inte under språngmarchen på löpbandet för jag borde ha haft fler steg men skit samma – jag har i alla nått över dagsmålet!

17 239 riktiga steg och lägger jag då på den omräknade simturen från i morse, 2 400, så blir det totalt 19 639. Det går knappast att klaga på 😉

15 kommentarer tillEn så’n dag!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>