Kvällspromenix

JAG LAPADE I MIG dagens sista sol genom att flytta runt trädgårdsstolen för att fånga det sista strålarna läsandes i min Delfinbok. Det var skönt att ta det lite lugnt efter gym och middag. Samtidigt som två maskiner tvätt blev tvättade och uthängda på tork.

Rätt som det var dunsade det ner några plommon från Annas träd så jag rusade efter stegen och plockade in årets första skörd…

1_plommon.jpg

Woffegubben kom smygandes och undrade om vi inte kunde ta en promenad trots att inte Boris är här och det kunde jag ju inte motstå.

Vi traskade runt byn i dryga timman och det var som alltid, när man väl får tummen ur, skönt.

2_woffepaprom.jpg

Vi tog rundan runt Bäckamaden och sedan genom Lekstorpsområdet och hem igen…

3_gelapaprom.jpg

När vi gick där så frågade jag Woffe om han sett att jag tagit in årets första plommon?

– Nä, vad har du ställt dom?

– Gissa svarade jag. En ledtråd är att det är där du tillbringar mest tid (och syftade då på vardagsrummet och soffan)…

– Har du ställt dom vid kakburken?

I dag har jag lyckats prestera över 13 000 steg – det var längesedan jag kom över 10 000! Men förhoppningsvis ska det bli ändrig på det så snart vi börjat jobba igen så jag kan promenera en bit innan Woffe slutar.

11 kommentarer tillKvällspromenix

 • Bim

  Åh, vad gott det ser ut! Synd att det inte går att maila plommon! 😉

 • Ahnna

  Vad ni är duktiga, Men visst är det gott med promenader. Plommon….åh får gå och kolla svärsmors trädgård i morgon?

 • Bim> Ja, eller också är det tur! För annars skulle kanske Anna kräva att jag mailade över alla till henne eftersom det ju faktiskt är hennes träd 😉

 • Ahnna> Om vi nu bara kan ta det som en vana men jag vet hur det blir sedan när det är kallt och mörkt… Jodå, plommon smakar gott. Det ser ut att bli nycket i år så det klarar vi knappast av att äta upp själva. Men jag brukar ta med till jobbet och det brukar vara uppskattat så det blir så även i år. Annars är just plommon lite hipp som happ, ena året dignar trädet och grenar bryts för att det inte klarar av tyngden från sin egen skörd och nästa blir det inget alls.

 • Åååå ni gick förbi Svarta Gumman!!! *ryser* Skräck och fasa!

 • Anna> Svarta Gumman???

 • Men moooorsan!!!! Vet du inte det? Det stora stora huset bakom den enoooorma häcken som ligger på andra sidan kullen av Dödsbacken, där bor ju Svarta Gumman. Vi var ju livrädda för henne hela vår uppväxt, massa konstiga storys om henne etc… det fanns inget läskigare än att smyga dit och titta in i hennes konstiga trädgård….

 • Mojjan kan du inte spara några kärnor åt mig? Vore kul o försöka odla fram nån slags växt. 😀

 • Anna> Jo, nu när du säger det så minns jag ju. Nu bor det en barnfamilj där. Jag ska spara några kärnor åt dig.

 • Hahaha Woffe, så du hållet till vid kakburken du? 😀

 • Petra> Woffe är ett riktigt KAKMONSTER…Det trodde jag alla kände till 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>