Home Sweet Home

PRECIS SOM JAG MISSTÄNKTE REDAN IGÅR är nu sommaren slut! I alla fall för Woffegubben och mig. Det regnade visserligen inte när vi slog upp våra ljusblå denna söndagens morgon men insåg att det skulle komma förr eller senare. Och inte har meterologen lovat någon bättring heller så vi packade ihop, sakta men säkert, och njöt av de sista timmarna på Getterön. När allt var klart så gick vi runt till alla bekanta och kära vänner inklusive storebror då förstås och tog adjö. Det är lika ledsamt varje gång men vi ses ju nästa sommar om hälsan står oss alla bi.

Vi hoppas ju på en årsplats till nästa säsong och vi vet inte ännu om det går i hamn men hoppas innerligt och vet att storebror Conny bevakar processen. Vi har inte haft någon längtan efter en årsplats sedan barnen var små och vi stod några år i Frillesås men nu känner vi båda att det kunde vara dags för en testsäsong. Vi trivs gott i Varberg och det är många som önskar oss välkomna så det är inget att tveka på. Men den som lever får se 😉

Vi har haft sköna dagar i Varberg med sol, umgänge i goda vänners lag, ätig gott, mått gott och ett och annat bad. Vad mer kan man begära?

Nu har vi ställt husvagnen på ”husvagnsparkeringen” och packat in allt, det mesta är tvätt, och kommit oss någotsånär till ro. Jag har tvätt för minst tre dagar så jag hoppas innerligt att jag får torkväder så att jag kan hänga tvätten ute.

Gräset är högt men hallå, det är ju klart att man inte kan vara frånvarande i två hela veckor utan att det märks. Vi har ju semester en vecka till så nog ska det bli tid för gräsklippning.

Nästa helg är det Malmö som gäller och sedan börjar det igen – jobbet alltså. Men nu, efter några veckors vila, känns det helt OK att ta tag med nya krafter. I går jobbade jag faktiskt lite när det ändå regnade så man inser att även om semestern går fort så har man ändå en liten längtan efter det ”normala” livet.

Att vi sedan har vinterns Brasilienresa att se fram emot gör ju inte saken sämre ;-O

19 kommentarer tillHome Sweet Home

 • Bim

  Ja… Det känns faktiskt som om sommaren är slut… Tyvärr… Jag har bara två dagar kvar av mitt långa, långa sommarlov. På onsdag är det ett Informationsmöte i skolan som vi bör vara med på. Sen så jobbar vi med förberedelser på torsdag och fredag. Och nästa måndag börjar barnen i skolan… Men, men, det är bara lite drygt fyra månader till THAILANDSRESAN!!! 😉

 • Va, sommarlovet redan slut!? Helt otroligt vad fort tiden går denna del av året. När åker ni? Vi flyger från Arlanda 20/12 och kommer hem 12/1 -07.

 • Bim

  Vi åker lördagen den 16/12 och kommer hem söndagen, nyårsafton, den 31/12. Vi hade ju hellre åkt en vecka senare så vi hade kunnat fira nyår där nere också. Nu landar vi 20.15 på Arlanda på nyårsafton. Lite tråkigt kanske. Men ni är borta i tre veckor då? Vi är ju bara borta i två.

 • Bim> Ja, det blir tre veckor denna gång. Vi har ju först en vecka i Rio de Janeiro och sedan två veckor i Natal (där vi var sist). Äsch, ni kommer att vara så glada och uppspelta efter två härliga veckor så det kommer inte att spela någon roll att det är nyårsafton när ni landar. Ni har ju ändå klarat er från den värsta cirkusen kring jul och nyår och det är väl lite det man är ute efter. Sedan lugnar ju allt ner sig och blir som vanligt igen. Det ska bli ljuvigt att få läsa din blogg när ni är där. Inte illa att kunna läsa en blogg från en stockholmare på resa i Thailand av en göteborgare som läser i Brasilien 😉

 • Bim

  Ja, jag håller med! Tänk för mig blir det då tvärtom! Jag, en Stockholmare på Semester i Thailand, får läsa min favoritbloggare, en Göteborgare i Brasilien! Jag hoppas verkligen att det finns någonstans bra, nära, enkelt, och billigt där jag kan blogga. Och Jenny också givetvis. Sen så hoppas jag att det går att mobil-blogga via MMS så jag får dit lite bilder också.

 • Bim> Det är jättebilligt med internetcafe i Thailand. Faktiskt mycket dyrare i Brasilien upptäckte jag då vi var där. Jag tar nog med mig datorn i år så jag kan bearbeta bilder och sedan ta med mig på minnet till internetcaféet. Får se hur det blir man är ju lite rädd för vikten på resvsäkan. Dom har blivit jättestränga när det gäller övervikt och dyrt är det kan jag intyga i fall man har det 😉

 • Kul att du har trivts på semestern, hoppas det inte känns deppigt att komma hem igen och du låter bli att tänka på jobbet några dagar till.

 • Bim

  —> Angela: Okej! Det låter bra! Då går nog jag och Jenny och bloggar varje dag! Så kan Borzko och Jimmy gå och ta en öl under tiden! 😉 Men det är ju det där med bilderna… Vet du om det går att MMS:a från Thailand? För om det går det, då borde det ju gå att mobilblogga också!

 • Ahnna

  Jag tänker följa era semestrar ifrån ett snöig och kallt Blidsberg.

 • Christopher> Det har varit en verkligt härlig semester! Faktum är att jag inte jobbat speciellt mycket och tack vare att Annas lilla pudel, Boris, var här redan innan semestern startade så gick jag ner i varv för vovvens skull. Några jobbsamtal men inget allvarligt och sedan jobbade jag lite i lördags när det ändå regnade. Håller på med ett projekt som ska avslutas i september så jag jobbade lite med det. Annars – bara lata dagar 😉 Det är ganska lagom att komma hem några dagar innan så man hinner komma sig iordning med tvätt och annat pyssel. När är det du fyller år?

 • Ahnna> Härligt då kan man få lite rapport från hemlandet 😉 Vi. både Bim och jag, (det är jag säker på) tar dig med i våra tankar!

 • Bim> Om du inte har några restriktioner i ditt abbonemang så har jag svårt att tro att det inte skulle fungera. Se upp med kostnaden bara för jag kan tänka mig att det kan bli en aning kostsamt eftersom du befinner dig utomlands. Jag vet hundraprocentigt att sms och samtal fungerar så troligen är det inga problem. Nu börjar jag nästan längta lite. Vi har beställt och betalat flygbiljetter till och från Arlanda med Fly me från Landvetter…Hoppas att allt fungerar nu bara. *Pirrigt*

 • Bim

  —> Ahnna: Då får du blogga varje dag så vi får rapporter från det snöiga och kalla Sverige! 😉

 • Bim

  —> Angela: Nej, jag har nog inga restriktioner vad jag vet. Jag har ju Comwiq Kompis Abonnemang. Jag får kolla upp det där när vi närmar oss. Jag ska självklart kolla upp kostnaderna också. Men man kan ju åtminstone mobilblogga ett fotografi om dagen. Det kan det nog vara värt, även om det är dyrt.

 • Ahnna

  Ska börja blogga mycket mer och med mer bilder. Men ni måste lägga in mycket solbilder. Själv så ska jag plugga två dagar fram till jul. Sen kort ledighet sen börjar det igen.

 • Ahnna> Jag ser fram emot att du börjar blogga, du skickar väl länken när det är dags? Spännande att du ska läsa vad är det du ska plugga?

 • Ahnna

  Jag pluggar till förskolelärare( nu stryper högskolan mig) eller till lärare inom förskolan. Och har tre goá år kvar. Men jag gillar det och detta är ju vad jag vill. Ha jobbat som barnskötare. Jag säger till när jag har fått ordning på min sida!!

 • Ahnna> Häftigt! Tufft att studera och familj och hund 😉 men du verkar vara en tjej som inte ger upp i första taget och vill man något så är ju hälften vunnit sägs det. Ska bli jättekul att få följa din sida!

 • Bim

  —> Ahnna: Ja, säg till mig också när du har fått ordning på sidan så ska jag följa den troget! 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>