Boris bloggar, del 24

NU SKA JAG AVSLÖJA VAD SOM HÄNDE i morse när extramatten skulle klipppa mina klor. Först undrade jag varför hon var så fårad i ansiktet, som en nyplöjd äker, men förstod sedan varför. HON kan inte det här med att klippa klor! Visserligen gick första klon bra men sedan klippte hon till ordentligt så att det kom en hel droppe blod och jag gnällde till lite. Det skulle jag inte gjort för jag trodde hon skulle svimma!

Nåväl, det blev inga mer klor klippta…förrän nu efter middagen. Då gorde hon en kupp och tog med mig till Gråbos hundaffär så fick dom göra det. Men hon var duktig min extramatte – svimmade inte en enda gång! Och nu har jag fina nylippta klor! Jag såg nog hur smusslade till klipptanten en sedel men hon såg så lättad ut, extramatte, så jag sade inget. Annars tycker jag väl att när det kommer en så fin herre och vill ha klorna klipta så … nåja. När vi ändå var där så köpte hon något som jag inte fick se – tror att det är en present som jag ska få i morgon 😉

Dom var väldigt proffsiga i hundaffären, man fick en godisbit när man var klar med tossingarna. Lite klass är det allt på Gråbo trots allt!

När vi kom hem hjälpte jag först extrahussen med att tvätta cyklarna…

1_hjalpawoffe.jpg

Fast om sanningen ska fram tröttnade jag ganska snart och medan extramatten sprutade en massa vatten i trädgården, hmmm, så gick jag och lade mig lite så där i halvskugga…

2_halvsol.jpg

Det gällde bara att flytta på sig allt eftersom extramatte kom farandes med den där sprutande slangen…

4_utslagen.jpg

Och förstås att vända sig då och då så man inte får liggsår…

3_huvudisol.jpg

Som sagt…

5_bytastallning.jpg

När vi kom in smusslade hon i köket och jag misstänker att det har med morgondagen att göra. Mig lurar hon inte så lätt…

6_forbereda.jpg

6 kommentarer tillBoris bloggar, del 24

  • Nämen mamma! 😀 Jaja men det var ju bra, då har han fina korta klor nu då 🙂 Sa de nåt om benet? Vad spännande med presenter, känns som om det är jag som fyller år! 😀

  • Anna> Hmm, ja jag vågade inte när han pep till. Japp, vi pratade om benet och då svarade hon att det var många hundar i dag som hade fått stick av olika slag, förmodligen getingar.

  • Kan nog vara så, han är ju överkänslig mot geting också. När han fick ett stick i skogen för ett par år sedan när vi var på LÅÅÅÅNGpromenad (heldagstur) ett par stycken, sjönk han bara ihop i en hög och ville inte gå mer!!! Oj vad orolig jag blev då!!! Men han piggnade till sig efter kortisontablett. Men han är helt klart känslig.

    Och vad gäller klippandet så är Boris den tystlåtna av mina vovvar… han gnyr ju bara lite… du ska höra Ila… hon gallskriker, redan innan jag ens börjat klippa… lite ”Utifall att man kanske får slippa” 😉 …. Men det var bra att du lät ngn som kan göra det. Om du skulle klippa igen och det blöder kan du dutta på potatismjöl (doppa klon i en sked med potatismjöl), då slutar det blöda. 🙂

  • Anna> Ingen risk att jag försöker igen 😉 Inte så länge det finns experter på promenadavstånd! Jag har ju sagt förut att det här med hund är inget för mig. Jag kan kela och gosa, gå på promenad, offra all min tid men när det gäller det praktiska – ja, då är jag helt tappad bakom en vagn. Men jag njuter varje sekund av att se honom koppla av som han gör. Och glädjen han visar över lilla minsta avbrott. Vi har dock inte varit särskilt aktiva i dag utan tagit det lungt och varsamt. Vi sparar oss till Varberg då jag hoppas han är fit for fight igen för då ska vi promenera runt Getterön. Det vet jag att han gillar!

  • Bim

    Låter läskigt det där med att klippa klorna…

  • Bim> Ja, det är det också…hujedamejjen 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>