Boris bloggar, del 21

VI SOV LÄNGE I DAG IGEN! Men har man semester så har man, eller? I dag gick extrahussen morgonpromenaden och extramatten fixade frukosten och jag åt duktigt men inte hela portionen så jag var väl inte riktigt vrålhungrig.

Sedan åkte vi till Blå Stjärnan igen och köpte mer hundmat men i dag köpte hon bara burkfoder, det som jag gillar bäst, så framöver blir det mums för magen. Vi var inne i en jättehäftig hundaffär också och där ställde dom mig på en våg och skyndade sig sedan ut som tokar.

Jag tror att det var fel på vågen!

På eftermiddagen upptäckte min extramatte att mitt ena framben, det högra, var lite svullet och herregud en sådan cirkus det blev. Hon ringde min riktiga matte som också blev lite upprörd och då blev det ännu värre. Först fotades mina ben och tassar som skickades till matte och sedan togs det temp. Jamen hallå, dom ska vara glada över att jag är en så tålig och snäll hund!! Tempen var 38,5 grader hörde jag.

Sedan kändes det efter, ja jag vet inte rikitgt efter vad, men kändes gjorde det. Kanske letade hon efter någon tagg eller något bett vad vet jag? Men det är vid dessa tillfällen som jag saknar dig mest Matte! Dom är bra feppliga, vågar inte ta i och ja, det skulle nästan filmas med en dold kamera. Några bra hundägare blir dom nog aldrig. Jag har inte ont så långt har dom konstaterat för jag haltar inte och känner mig som vanligt. Men det blev lite uppståndelse därom ingen tvekan och när hon kollade gårdagens bilder och tyckte sig se att jag var svullen redan då trodde jag hon skulle svimma. Så när extrahussen kom in från garaget och sade att han skulle ta sig en dusch var jag inte sen att hänga på. Ja, jag har ju inte fått bada i dag för när dom upptäckte mitt svullna ben så fick jag ligga still som en död fisk i röda soffan i extramattes arbetsrum. Jag hade i och för sig inget emot det för det har varit lika varmt i dag, eller i går menar jag, som det var i förrgår så lite matt är man ju. Det passade bra också för extramatten hade fått en bok i brevlådan som hon läste tätt intill mig hela tiden så jag blev lite klappad och omhuldad. Man klagar inte på en sådan behandling…

Jag hörde att extramatte pratade i telefon med min riktiga matte flera gånger (hon grinade lite också) och sedan rapporterades det via mail att tempen gått ner till 38,3. Och nu kan inte min extramatte sova för hon känner sig lite uppjagad av det här. Jag blev dessutom snuvad på kvällslångpromenaden och har fått kissa i trädgården ända fram till alldeles nyligen då vi tog en riktigt kortrunda runt kvarteret och jag var tvungen att gå på gräskanterna hela tiden. Men det gick i alla fall åt en bajspåse och då blev extramatten nöjd och för all del extrahussen också. Hela familjen ställde upp på den löjligt korta rundan. I bland undrar man alltså?

Nu hörde jag extramatten säga till extrahussen att har inte svullnaden gått ner till i morgon så ska vi åka till Blå Stjärnan igen. Men nu misstänker jag att vi inte ska köpa mat till mig. Kan man göra annat där också? Jaja, dom är snälla i alla fall även om dom nu inte är så proffsiga och i kväll har jag blivit behandlad som en prins. Varje gång extramatten har förflyttat sig så har hon burit mig mellan rummen och jag fick inte ens hoppa upp i soffan själv utan blev lyft upp. Men jag är ju inte den som är den, lite service kan man väl kräva ;-O

Men, och nu blir jag orolig, jag hörde att extrahussen sade till extramatten att han ställt klockan på 08.00 i morgon så att extramatten ska komma upp i tid för att ringa till Blå Stjärnan…Hmmm, det vet jag inte om jag gillar däremot?!

5 kommentarer tillBoris bloggar, del 21

  • Ojoj stackars Extramatte 🙂 Nu vet du hur det är att vara djurägare… minns med fasa förra året när Ila höll på att stryka med när hon vart förgiftad av fästinghalsbandet… oj vad jag grät då… var så rädd så jag trodde jag skulle dö… :-/ Vi hörs imon igen, inte ska ni behöva åka in om det inte blir markant värre. Veterinärer är bra på att hitta sånt som inte finns också.

  • Anna> Va! Herregud! Berätta inget mer nu… Jag som trodde att det skulle vara räddningen…från Boris svulna ben och mitt dåliga samvete! Fattar inte vad det kan vara. Har känt och känt men känner inget ;-(

  • Bim

    Stackars dig Angela… Förstår din oro… Alltid värre med andras djur och andras ungar när man passar dem… *Kram*

  • Bim> Verkligen, varför måste sådant här hända och ge smolk i bägaren? *Kram*

  • Bim

    Ja, det kan man ju undra…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>