Nu börjas det!

TANKEN VAR ATT JAG SKULLE åka till gymmet, ensam, i dag. Woffegubben vill inte gå så ofta så jag får då och då gå ensam. När vi satt i bilen, på väg hem efter jobbet, lyste solen och det såg så härligt ut. Genast satte djävulen i mig igång och smidde planer. Planer som innebar att jag skulle slippa gymmet…

– Om jag skiter i gymmet så åker vi hem och tar en cykeltur, premiärtur för i år, ner till Paradiset (som jag kallar det) och tar med fika?

– Nä, det får i så fall bli utan fika efter den här frosserihelgen med en strid ström av kakor, tårtor och äggtoddy. Vi kan ta med frukt!

…Sade den kloke i familjen.

Sagt och gjort vi tog oss ner till Paradiset som är ett naturreservat bara ett stenkast från oss – nåja i alla fall bara en 7 km.

1_vissahinder.jpg

När vi parkerat cyklarna bar det av nedför…

2_nedfor.jpg

Det finns anledning till varför jag döpt detta till Paradiset…

3_savean.jpg 3_spangar.jpg

Och solstollen gjorde vad den kunde för att tränga sig igenom grenverket…

4_solen.jpg

Här är favoritplatsen. Jag önskar verkligen jag kunde förmedla forsens brus för det är så ljuvligt när Säveån dånar förbi i rasande fart…

5_fors.jpg

Här stannar vi en stund och avnjuter den medhavda frukten…

6_banan.jpg 6_apple.jpg

Dags att gå vidare…

7_vidare.jpg

Bara ett hundratal meter från den vilda, brusande Säveån är den kollugn. Lika märkligt varje gång vi är här och det försöker vi vara åtminstone någon gång varje år…

8_lugnt.jpg

Man kan alltså ta sig från Stenkullen bort till Floda genom detta Paradis. Många trappor och spångar blir det…

9_trappaigen.jpg 9_spangigen.jpg

Dags att bege sig hemåt innan mörkret faller…

10_dags.jpg

Och det går ju som bekant ganska fort den här årstiden. Himlen var så vacker när vi kommit upp på cyklarna igen så jag var tvungen att ta ett foto. Molnen var rosaskimrande. Nästa bild visar himlavalvet när vi är nästan hemma…

11_himmel1.jpg 11_himmel2.jpg

Det var en fin avslutning på dagen och även om vi inte anade så mycket vårtecken i form av växlighet kunde man ändå lukta sig till att det är på G 😉

Cykelmären var med:

EFFEKTIV CYKELTID: 1 timma, 11 minuter och 7 sekunder.

MEDELHASTIGHET: 13.5 km.

MAXHASTIGHET: 31, 0 km.

DISTANS DAGENS TUR: 1 mil, 6 km och 400 meter.

Givetvis kan inte detta kompensera ett gympass men jag tröstar mig med att det var f_n så mycket trevligare och stegmässigt ligger jag inte så illa till då dagen plus promenaden i Paradiset gav 9 668 och räknar man sedan om cykelturen så ger den 10 650 steg så sammantaget blir det 20 318 steg i dag.

Tyvärr vet jag inget räknesätt som förvandlar steg till effektiv gymtid men ändå, det kan jag nog leva med 😉

9 kommentarer tillNu börjas det!

 • Det såg ut som en riktig trollskog, härligt att ha något sådant i närheten. Man blir ju riktigt sugen på att komma ut och vandra när man ser bilderna.

 • Fantastiskt härligt ställe det där. Själv fixade jag cykeln igår, tog av bakhjulet och bytte slang. Nu sitter jag här och känner att imorgon, då har jag träningsvärk. Kanske ska man inte ta i max första gången man cyklar på 4 månader?!

  Kram

 • Christopher> Ja, och vi har ännu inte varit på det ställe du rekommenderade mig för flera år sedan…

 • David> Vad duktig du är! Och, det var ju kallt i morse…vi hade fyra minus!

 • Bim

  Som vanligt, med risk för att upprepa mig, så måste jag ju säga: VILKEN UNDERBAR BILDSERIE! 🙂

 • Bim> Tack, du är alltid så omtänksam och berömmer mina ”amatörfoton” ;-O *Kram*

 • Bim

  Ja, men jag berömmer inte för att jag är snäll! Jag är bara ärlig! 🙂

 • Hasse

  Fantastiskt vackert! Nu vet jag vart nästa utflykt i trakten går 🙂

  mvh

  nyinflyttad Flodabo

 • Nyinflyttad Flodabo> Det tycker jag absolut! Du kanske till och med bor på gångavstånd då? Gå dit ofta och njut. Strax kommer hela härligheten att explodera i vit- och blåsippor. Missa inte det för allt i välrden…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>