En intensiv dag

JAG STEG UPP 07.30 och började då dagen med två och halv timmas arbete. Visserligen hemifrån vilket var skönt för då kunde jag jobba i pyjamasen 😉

Strax före tio kom Woffegubben upprusandes och sa att nu sticker vi. Han menade då till gymmet. Men jag protesterade vilt och hävdade med en dåres envishet att vi skulle äta frukost först. Det blev havregrynsgröt till oss båda.

För att sedan låta maten sjunka åkte vi och handlade i Alingsås före gymmet istället för efter som var tänkt från början. Orsaken till att vi måste handla denna dag var att mjölken var slut och jag hade sedan länge bestämt att det minsann skulle bli hemlagat potatismos i dag.

Ja, sedan blev det då gymmet, 15 minuters uppvärmning och 60 styrka. Det var hiskeligt tungt och trögt i dag så någon ”eftermotion” nämndes inte med så mycket som en endaste stavelse. Nä, det blev dusch och sedan raka vägen hem.

I affären i dag kom jag på en strålande idé över vad jag skulle sätta mina två knallröda liljor som ligger där hemma på bänken och bara väntar på att bli planterade. Men den strålande idéen visade sig att två knallröda liljor inte skulle räcka särskilt långt – så det blev några fler…

1_liljor.jpg

Ett ögonblick tänkte jag ge mig ut i trädgården för att plantera dem men jag hejdade mig med rädslan över frostnätter.

Efter uppackning av både kassar från affären och väskor från gym så fanns det inte mycket att välja på. Det var bara att sätta igång med middagen. Jag köpte färsk broccoli och efter ansning av densamma samt skalande av potatis och massor av vitlök till moset åkte dessa bägge kastruller på spisen…

2_broccoliopotatis.jpg

Jag satte Woffe på att finstrimla parika, en röd och en orange…

3_paprika.jpg

Emedan jag själv skar lök, gul och röd…

4_gulorodlok.jpg

Och under tiden potatis och broccoli kokar så steker jag danska fiskbiffar som jag sedan gömmer under ett tjockt täcke av stekt lök och broccoli…

5_danska.jpg

Ja, sedan var det bara potatismoset som saknades. Och det är här parikan kommer till sin rätt. Hemlagat potatismos med massor av vitklök och parika är bara så himmelskt gott…

6_potmos.jpg

Och i morgon, som min min mycket goda blogvän brukar säga, är det måndag…suck vad fort den här helgen gick fort då!

18 kommentarer tillEn intensiv dag

 • Jag är helt säker på att jag kände doften av löken. Det är så kul att få följa med er via bilderna och texten. Tack och kram!

 • Mums va gott 🙂

  Här blir det alldeles strax bakpotatis för min del. Har varit iväg och lyssnat på en konsert så jag är nästan nyss hemkommen. Har samtidigt ett bröd på bakning i maskinen 🙂 Ska bli gott med nybakt i morgon bitti 🙂

  Kramis o ha en trevlig måndag. Du kan ju tänka på mig vid 8 snåret då jag sitter hos barnmorskan och dricker sockerlösning för att göra en sockerbelastning som numera är obligatoriskt för alla gravida här i Skåne för att se så att man inte har graviditetsdiabetes… 1 liter sockerlösning ska svepas ner *bläää*

 • Ordbankaren> Ja, doften av stekt lök kan man nästan mörda för 😉

 • Petra> Mmm, bakpotatis är också en höjdare. Jag är förresten en riktig potatisgris – gillar alla former. Hur gick det med sockerlösningen? Kunde man inte få motsvarande mängd i t ex vanligt godis 😉

 • Anna> Ja, det var smaskigt 😉

 • Nu blev jag ju jättehungrig bara för att jag hälsa på här på din sida… Och jag som inte orkar laga mat. Välfärdsproblem du vet.

 • Christopher> Äsch, lite hemlagad potatismos och hemmgjorda köttbullar slänger du snart ihop 😉

 • Lotta

  Vad fantastiskt gott det såg ut. Jag skulle inte bli ledsen om jag lyckades hitta det ngn stans nära mig. Kram Lotta

 • Lotta> Lovar viska i ditt öra nästa gång 😉

 • Bim

  Vilken härligt underbar bildserie! Jag älskar bildserier på matlagning! Och du är expert på det! Och ett jättetack för det fina omnämnandet på din blogg! *Stor kram*

 • Bim> Tack, tack! Bockar och bugar å det vilda här i Gråbo. I dag bakar jag…

 • Bim

  —> Angela: Jaså! Så du bakar! Får man se bilder på det? Själva så har vi bokat resa till Thailand till jul! Skriver detaljer i bloggen lite senare! 🙂

 • Så gott! Jag måste pröva att ha i paprika och vitlök. Fiskbiffar… lät lite skumt. Hur smakar det?

  Jag är jätteimpad av dina gymprestationer. Får nästan ångest av det tomma gymmet på jobbet… men jag har i alla fall tagit med en kasse med ombyteskläder om lusten skulle ramla på mig. Hittills har den inte det – jag väljer alltid massagefåtöljen i stället…

  Förresten – liljor som frösådd? Funkar det?

  Men att gå ut med stavarna behöver jag inte truga mig själv för att göra. Alltid nåt.

 • Bim> Wow! Åh, vad roligt! Jag blir sen i dag så jag hinner kan nog läsa innan det är dags för sängen 😉 Grattis!

 • Bloggblad> De smakar som om du själv hade malt fisk till färs och stekt biffar av det. Jag var lat denna gången och köpte färdiga och dom smakar minst lika gott. Finns ofta att få tag i välsorterade affärer och hos fiskbilar.

  Det är gott nog tycker jag att ha planer på att gymma 😉 Massagefåtölj är ju näst intill lika bra, eller hur?

 • Bloggblad igen> Var lite snabb där…Det är inte liljefrö utan lökar i påsarna. Har faktiskt aldrig provat från frö men väl med sidolökar eller så kallade bulber som skapas av liljan själv. Det brukar gå bra fast det tar några säsonger innan det blir blommor. Annars ärver dom exakta egenskaperna som moderplantan.

  Det händer att vi tar en och annan stavövning i bland också. Det skadar inte med lite variation 😉

 • Bim

  —> Angela: Tack för grattiset för resan! Hoppas verkligen att det ordnar sig för er också! 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>