Återstoden av dagen

NÄ, DET BLEV INGET GYM FÖR MIN DEL i dag. Och precis som min favvovetrinär påpekar för mig så ska man inte gå på gym med halsont! Men jag har sörplat minst tre liter ingefärste med honung och även om det inte är sjukdomsdrivande så kan jag intyga att det är urindrivande 😉

Men jag har dock småpysslat lite med det jag skulle och lite till. Inte i någon raketfart precis men ändå. Jag har fått gjort färdigt skinkan till Stora Mönsterbarnet och Woffegubben. Och nu har jag griljerat den. På med senap i ägg och lite ströbröd därtill…

1_griljera.jpg

Och in i ugnen för lite färg…

2_fardiggriljerat.jpg

Sedan började jag med Ris a la maltan…

3_risalamalta.jpg

Först vatten och uppkok och sedan på med 1 liter mjölk och småputtrande i cirka en timma…

4_mjolk.jpg

Jag har tvättat lite och vikt densamma…

5_tvattat.jpg

Och allvarligt funderat på om jag skulle betala räkningarna som sväller över i sin ficka. Men kom fram till att fodringsägarna gott kan få vänta lite, det är ju åndå jul och lite spänning ska väl även dom ha…

6_funderat.jpg

I stället plockade jag fram julgodiset…

7_godis.jpg

Som hamnade i skålar. Den röda gamla fina skålen med chokladbitarna i är från mitt barndomshem och så långt tillbaka jag kan minnas hade mamma just choklad i den. Jag tror även att våra barn minns den här skålen från forna jular som firades hemma hos mamma/mormor…

8_godisskal.jpg

Jo, tomtarna ska jag ha i fickan och ge till Boris och Ila när vi kommer och nu har det ju kommit två nya familjemedlemmar Kif & Tyler som ska få dom andra små djuren. Boris, och Ila också för den delen, förväntar sig att jag har något i fickan när vi kommer 😉

10 kommentarer tillÅterstoden av dagen

 • Snurran

  Det var väldigt vad smarrigt det ser ut med allt godis, snyggt upplagt måste jag säga!

  Hoppas att förkylningen ger med sig nu och ha en riktigt härlig jul med familj och djur!

  *varma kramar*

 • Snurran> Åhh, vad roligt att höra ifrån dig! Nu måste du snart skaffa en blogg så jag slipper logga in (på du vet vad) för att läsa din dagbok! Jodå, jag har ju iinte tid att vara sjuk så det ska nog ordna sig 😉 Många Goda Julhälsningar och dito Gott Nytt År till dig och familjen!

 • Snurran

  Jag vet att du och Bim gärna vill se mig blogga, men jag tycker det är lagom med datortid som det är nu, jag skulle inte orka sätta mig in i flera nyheter just nu, dessutom ”måste” man tänka ut hur man vill att det ska se ut och man vill ju att det blir snyggt…så det dröjer nog rätt länge innan ni lyckas övertala mig på den punkten!*kram*

 • Bim

  Hej Angela! Bra att du också tjatar lite på Snurran om att skaffa en blogg istället för Lunar! Den bloggen jag har är ju jättelätt att förstå sig på, så det skulle nog inte ta så mycket tid från henne. Vi får tjata vidare! — Härliga bilder du har lagt in! Jag hoppas att du lägger in från Julhelgen också! — Jag önskar er alla en toppenhelg i Stockholm. Massor med kramar från Britt-Marie!

 • Snurran> Förstår dig precis men det behöver inte bli mer datortid än nu för att du skriver lite mer lättåtkomligt. Vi vill ju så gärna ha dig med i Blogvärlden 😉 Det finns ju färdiga ”varianter” som bara tar några minuter att få ingång. *Jättekramen*

 • Bim> Önskar dig och familjen detsamma! Jo, ska väl försöka hinna med att fota i helgen också. Det blir en snabbvisit dock för vi åker på julaftonsmorgon och hem igen på annandagen. *Kram*

 • Bim

  Oj, det var en väldig snabbvisit! Kör försiktigt och ta det lugnt bara! Och några foton ser jag fram emot. Jag ska väl också försöka att fota en del. Men jag vet ju att vissa vill inte bli fotograferade… och framförallt inte utlagda på Internet… Så det blir nog mest på familjen som vanligt! *Kram*

 • Bim> Ja, det är ju ett riktigt arbetsgivarår i år så det blir inga extra dagar om man inte tagit ledigt mellan jul o nyår vilket inte vi har i år. Jag har så förb… mycket på jobbet så det är lika gott att jobba undan om man nu ändå inte är ute och reser. Men nästa år 😉 *Kram*

 • Kör försiktigt och ha en riktigt God Jul!

  Kram

 • Lilla Mysan> Ja, det ska vi göra. Detsamma önskar jag givetvis dig och Mannen samt att du får möjlighet att vila upp dig ordentligt till nästa termins utmaningar! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>