Arbetslägerhelg

KLOCKSKRÄLLET RINGDE 03.45 på fredagens morgon! Vi kom väl i väg vid 5-tiden efter packning och frukost samt till viss del uppsnyggning av hemmet vi lämnade då det skulle inhysa Steffanie. Eftersom hon skulle jobba på Bokmässan blev det ju något närmare resväg från Gråbo om man jämför med Lund. Synd bara att det skulle krocka så katastrofalt så vi inte hann träffas alls.

Nåväl, när vi anlände till Stockholm redan vid 10-tiden åkte vi först vägen om Fridhemsplan och lämnade av vårt resbagage och sedan raka vägen ut till Upplands Väsby.

Vi började med att hämta den bil Anna och Oskar hade hyrt…

1_hyrbil.jpg 1_bil.jpg

Därefter var det bara att bära och packa och bära och packa och på den vägen var det hela fredagen till sena kvällen. Här anländer första lasset…

2_forstalasset.jpg

Som inehöll bland annat soffan…

3_soffdel.jpg

Lägenheten är mysig men tusan vete om jag inte gillade ljusgården bäst…

4_ljusgard.jpg

Woffegubben gillade den också, här passar han på att ta en smygrast 😉

5_smygrast.jpg

Många, många timmar senare är det äntlligen dags för lite middag. Nu ska det serveras köttfärspaj i två varianter, en med ”riktigt” köttfärs och en med Quorn. Puslingarna undrar vad i hela friden alla deras möbler gör här?

6_puslingar.jpg

Oj, oj, oj – nu börjar arbetet med att få ordning och reda på nya stället…

7_flyttrora.jpg

Vi har ju tur som kan åka ”hem” till Fridhemsplan nu medan Anna och Oskar får fortsätta. Som tur är finns sängen deras på plats. Men mitt i all flyttröra fick Anna i alla fall sin försenade fördelsedagspresent designad Jenny Lindh…

8_forsenad.jpg

Tavlan är på pricken lik Boris!

LÖRDAGEN tillbringade jag och Anna på Ikea… Först i Barkaby och sedan i Kungens Kurva. Naturligtvis fanns inte allt hon skulle köpa på det första stället så därför fick vi alltså åka vidare till nästa.

Var ska vi börja mamma?…

1_ikea.jpg

Hyllan Anna skulle köpa var den sista så det blev till att krypa in och anfall bakifrån…

2_sista.jpg

Ja, det blev nytt köksbord och stolar därtill, bokhylla och två lösa hyllor, en till köket och en att ha ovanför soffan samt en massa ”braattha” prylar förstås. Hyllan, köksbordet är i antikbets och väldigt läckert. Tyvärr fanns inte TV-bänken vare sig i Barkaby eller Kungens Kurva så den får dom vänta på.

Phew! Nio timmar senare kom vi hem igen och då hade Woffegubben och Oskar först tömt källarförrådet innan hyrbilen lämnades tillbaka och sedan pysslat med allt möjligt flyttbestyr.

4 kommentarer tillArbetslägerhelg

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>