Från Gråbo intet nytt

DET ÄR GANSKA AVSLAGET vad gäller kraft och energi på oss. Gavelbytena har tagit mer på krafterna än vi anade – tur var väl det kanske för då hade vi kanske aldrig börjat.

I går småpysslade Woffegubben med lite inspektion och spackling där det fanns kvisthål i nya panelen och jag agerade giftmörderska genom att bespruta med dödligt (för ogräs vill säga) gift mellan trädgårdsplattorna och längs muren. Jag är så himla trött på att rensa just dessa ställen och trots att jag slet som ett djur för bara en vecka sedan har det redan hunnit ta ny fart.

På eftermiddagen sanerade vi äntligen insidan av hemmet. En rejäl sanering kan man säga för jag fick ett ryck och fick tvättat av alla skåpsluckor i kök och badrum förutom då att alla mattor åkte ut med Woffe (för piskning alltså) och golven blev avsvabbade.

Det kändes riktigt bra när vi var klara.

I morse steg vi upp och gav oss av till gymmet som vi inte besökt på över en vecka. Klockan 09.00 drog vi i dörren som var låst…det visade sig att dom öppnar först 10.00 så då blev vi griniga bägge två och åkte och handlade istället. Det behövdes fyllas på i kyl och skafferi och en sväng till plantskolan gav en ny säck med gödsel till gräsmattan. En snabbis in på Bauhaus blev det också för att köpa två långa metallstänger som jag ska sy in i ett väggtyg till Stora Mönsterbarnet som jag ska försöka få klart till vi åker upp i slutet på augusti.

På väg hem från inköpsrundan tittade vi in hos ”vår” snickare och tittade på nya fönster. Shit vad dyra fönster är! Han ska titta hem på måndagförmiddag för att göra en bedömning men under 100 papp kommer vi nog inte. Det kanske blir så (som Woffe hävdat hela tiden men jag prompt sagt nej till) att vi får ta en sida av huset i taget. Vi tänker absolut inte ge oss på det här jobbet själva (då hade det naturligtvis blivit bra mycket billigare) för det tror vi inte vi klarar. Det är så himla lätt att skada fasaden när man ska såga itu den gamla fönsterramen för att få ut den så det blir fegvarianten där här gången där en yrkesman får göra jobbet. Vi har amatörat färdigt för i år…

Får se om vi gör ett nytt försök på gymmet i morgon dårå?

I dag kom startkuvertet för Tjejmilen – isch!

6 kommentarer tillFrån Gråbo intet nytt

  • Anna

    Väggtyg! Hallå där! Till sovrummet? Det vill vi ju också ha!

  • Hej Angela! Jag ville bara den här vägen tacka dig för berömmet om min resedagbok och om mina fotografier! Kul att du orkade läsa dagboken! Det är nog bara Snurran och du som läser hela! *Kram*

  • Anna> Nej, det tror jag inte alls att du vill ha 😉

  • Britt-Marie> Tror jag inte ett ögonblick att vi skulle vara dom enda! Det var jättekul och jag har längtat efter att få höra om resan och vad ni tyckte. Kan du se någon besöksstatistik på din hemsida? *Kram*

  • Nej, jag kan inte det… Har lagt in en besöksräknare, men den funkar inte. Jag har nog valt fel blogg… Retar mig på att folk inte kan kommentera i bloggen heller!

  • Britt-Marie> Ja, kommentarerna är dagens höjdpunkt. Men du har ju gästboken och det går ju lika bra det. *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>