Dagen F som i fönster

VI STEG UPP LAGOM så att vi hann bädda och klä oss innan vår lokale byggmästare från Hermanssons Bygg kom för att kolla in ett eventuellt fönsterbyte på vårt hus. Åke, som han heter, kom vid 10-snåret. Jag hade hoppats att han hade räknat någorlunda sisådär men han mätte och funderade och sa, när han var klar, att han skulle räkna och att vi kunde höra av oss ons- eller torsdag för att få ett pris.

Jag fortsatte med målning av vägg- och förrådsdörr. Känns inte som att det blir som jag tänkt mig men jag tänker inte måla om till helvitt igen. Det är kanske en vanesak – det har ju varit vitt i hundra år innan…

1_malat.jpg

Det känns som om jag försummar min kvalitetstid – dvs den som jag njuter mest av – att njuta av trädgården. Men jag inser att tiden kan inte räcka till allt så jag gör här och nu ett halvdant försök att visa att jag ändå ser att saker och ting händer på den svenska landsbygden. Den vita Rudbeckian har slagit ut sina ljuvliga blommor…

2_rudbeckia.jpg

Liksom den sista av trädgårdens liljor…

3_lilja.jpg

Och Fjärilsbusken har slagit ut sin första blomma…

4_fjarilsbuske.jpg

Den vita Klematisen i ”indiantältet” är på rymmen i den närväxande Hängkaraganen…

6_vitklematis.jpg

Ja. sedan har jag skrapat och sopat baksidan av huset för målning och Woffe river ur det gamla sopskåpet samt oljepåfyllnadsfillimojsen så att vi kan bygga igen så att ingen någonsin anar att det varit något annat än vanlig husfasad…

7_wofferiver.jpg

Nu har vi precis fått i oss lite middagsmat och jag ska fortsätta utomhus.

2 kommentarer tillDagen F som i fönster

  • Ylvis

    Angela, din trädgård är härlig – jag blir alldeles glad när jag ser alla bilder och längtar tills den dan jag blir ”stor” och skaffar eget hus… 😉 Drömma går ju!

    Förresten – grått kommer att bli görabra! Vänta bara. Skulle vara kul å se lilla vovvarna öppna paketen, kan tänka mig va galna de ska bli.

    Kom på en sak, eftersom jag flyttat en våning ner på jobbet så måste vi nog ha inflyttningsfest?! /Ylvis

  • Ylvis> Vilken strålande idé – klart vi måste sänka några Pripps och fira flytten…eller beklaga menar jag. Det blir tomt utan dig ;-(

    Tack för beröm! När du blir stor och köpt trädgård ska jag komma och hjälpa dig gräva! *Kram*

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>