För artonde gången!

OCH SKULLE MAN GE SIG PÅ ATT RÄKNA samman alla arton gångerna vi vandrat Vättlefjällsvandringen så blir det 45 mil våra fötter och ben släpat oss runt här.

Naturligtvis, jag vågar mig på att säga det nu efter 18 år, var det fint väder även denna dag. Fantastiskt! Väderleksgubbarna hade lovat både regn och moln men det såg vi inte till på hela tiden. Vi har ännu inte traskat runt i dåligt väder någon gång!

Dagen började med att vi samlades vid den ”obemannade tappen” intill Angereds Centrum. Innan alla var på plats passade några på att få sig en morgonfika och klockan är 07.20.

uppsamling.jpg

Härifrån åker vi i samlad trupp upp till Vättlestugan där anmälning och start sker.

anmalan.jpg

Det är 6 km till första vätskekontrollen och där står samma trogna par varje år och serverar oss varm nyponsoppa, vatten, sportdryck eller saft. Riktiga entusiaster som offrar sin söndag för att serva oss vandrare.

forstastopp.jpg

Servicemannen, se ovan, erbjuder sig att fota hela gänget och nu är vi faktiskt hela gänget. Fyra av dem startade något senare men har alltså hunnit i kapp oss. Det tog 1 timma och 20 minuter att komma till första stopp. Det är alltid kul när man blir ett gäng och i år var vi riktigt många som masat sig ur sängen i ottan en söndag, härligt!

helaganget.jpg

En av alla de vackra vyerna från vandringen.

bro.jpg

Vid vätskekontroll två, Dammekärr, får vi alltid våra vandrarpass stämplade och signerade av denne man. Också en trogen figur som varit med alla år. Det finns tillfällen vi glömt att få med passen men då har vi skickat dem till honom i efterhand och sedan har han skickat dem tillbaka med stämpel, signatur och datum. Det kallar jag service!

vandrarpass.jpg

Även har hämtar vi andan lite och det finns även möjlighet att köpa lite fika, varm korv och dricka samt godis.

andrastopp.jpg

Äntligen är vi framme vid ”vårt” fikaställe. Ända hit har vi släpat ryggsäckarna för en halvtimmes njutning i solen och med lilla sjön som utsiktsvy.

Jag behöver väl inte säga att det smakade himmelskt gott med lite kaffe och macka vid det här laget. Mycket skratt och trevlig underhållning gjorde absolut inte saken sämre.

fika.jpg

fikastopp-3.jpg

fikastopp-2.jpg

Efter fikapausen och välbehövlig påfyllning av lite energi så återstår det en bra bit men vi drar tappert vidare mot tredje vätskekontrollen som är Jennylund. Det börjar kännas både i ben, höfter och rygg men skam den som ger sig! Själv fick jag någon fnurra med mitt högerknä men vad göra mitt ute i ingenstans – bara att gå vidare mot målet.

tredjestopp.jpg

En förstagångsvandrare som säkert funderar på vad han gett sig in på 😉

tredjestopp-2.jpg

Och här en annan som smörjer in sitt onda knä…

knaont.jpg

Efter tredje kontrollen återstår sju km och det var tufft må jag säga. Knäet värkte varje steg och jag fattar fortfarande inte vad som orsakat denna värk. Annars måste jag, med undantag för knäskrället, säga att det gick förvånansvärt lätt i år. Gymet, cyklingen samt en och annan joggingrunda har väl hjälpt till kan jag tro.

Äntligen kommer vi i mål! Hela vandringen tog 5 timmar och 20 minuter men då får man räckna bort minst en timma för vätskepauser och fikapausen uppe vid sjön. Inte så illa ändå.

malgang.jpg

Och här är beviset, det artonde i ordningen.

beviset.jpg

Det var 30-årsjubileum på vandringen i år och det fanns flera vandrare med som gått alla gånger sedan starten. Dom fick, förutom sitt diplom och en plakett, en stor vacker svettdroppe i transparent glas. Mycket tjusig…men vi har 12 år kvar till det målet 😉

Det var i alla fall en mycket trevlig dag i goda vänners lag och jag ser redan fam emot nästa års vandring. Ett bra gäng som var ganska väl sammansatta vad gäller farten. Visst gick vi i olika takt men samlades upp vid varje vätskekontroll samt vid fikat samt målgång och det var trevligt.

På väg hem handlade vi ingredienser till tårtbak men det är frågan om jag ens kan stå upp mer denna dag. Jag har just smörjat in mitt onda knä så vi får väl se.

Väl hemma hade Magnolians jätteknopp (som jag skrev om i går) slagit ut.

magnoliautslagen.jpg

5 kommentarer tillFör artonde gången!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>