En något mindre promenad i dag

KURS HELA DAGEN från 09.00 till 17.00 och vi höll till i tryckeriet ute i Backa. Efter simningen i morse som blev 700 meter bara för bilen skulle lämnas in på service och då kom jag på den geniala idéen att jag kunde gå från city ut till Backa och tryckeriet.

Sagt och gjort, jag gick över Älvsborgsbron och sedan genom Ringöns industriområde. Lite kul för jag traskar ju aldrig omkring i dessa trakter. Jag gick alltså över Tingstadstunneln och det var ju lite extra kul för den har jag bara upplevt genom att köra nere på marken! Det blev en nätt promenad på 3,7 km.

Kursen var bra och vi har spelat rollspel bland annat. När det var slut övertalade jag kamrat Anders att gå med mig tillbaka så där snek jag till mig några steg till.

När jag kom hem hade jag bestämt mig för att klippa gräsmattan, vilket var på tiden. Då skrev jag av antalet steg som var uppe i 12788 steg. Stegräknaren fick sedan vara med under gräsklippningen och jag trodde nog att det skulle ökat på rejält med steg men slutresultatet blev ändå bara 13598 steg.

Nåja, 10000 steg/dag lär vara hälsosamt 😉 och det har jag ju klarat även en dag som denna. I morgon är möte hela dagen och gym efter jobbet så det är tveksamt om jag kommer upp i rekommendationen på 10000 steg då. Det blir väl en aning irriterande om jag travar runt bordet medan mötet pågår…

2 kommentarer tillEn något mindre promenad i dag

  • Alla gick med stegräknare på jobbet för ett tag sedan. Ja, utom jag då’rå. En kollega till mig upptäckte att stegräknaren började räkna steg av att åka spårvagn. Tydligen kränger de så mycket att stegräknaren uppfattar det som steg.

  • Jontas> Vilken himla tur att jag inte åker spårvagn 😉 Det finns stegräknare av bättre och sämre kvaitet, kanske hade dina kolleger det sistnämnda. Min räknar inte ens de sju första stegen för normalt velar man runt lite innan själva gången har sin början.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>