Att blogga eller inte blogga!?

JA, NU HAR FRÅGAN BLÅSTS UPP IGEN. Fast egentligen behöver jag inte bry mig för jag bloggar ju inte utan skriver dagbok som i mångas ögon inte räknas som något ”riktigt”. Nej, bloggar gör man om man skriver om de dagsaktuella händelser som står att läsa i våra svenska dagstidningar eller utlandsdito. Debatterar och tycker till.

Nu har jag inte på något vis fått kritik riktat till mig personligen för att jag dokumenterar att kökets gardiner är bytta och att dagens inköp i speceriaffären är avklarade. Nejdå, men ändå anar jag en liten ”klasskillnad” mellan ”riktiga” bloggare och dom ”oriktiga” som skriver dagbok.

Varför är det så?

Ska man sluta med uppdateringar i kronologisk bakvänd ordning för att de inte handlar om aktuella värdshändelser, politik eller annat ”viktigt”?

Min ambition med dagboken har aldrig varit något annat än just att skriva dagbok. Lika förbaskat tar jag vid mig när debatten drar igång.

Varför är det så? Är jag månne ensam om att tycka så här eller är vi fler därute?

Jag menar att om man som läsare på nätet inte vill läsa om bytta gardiner och andra triviala vardagsbestyr så är det väl enkelt att låta bli att besöka sidor med denna karaktär.

Själv tycker jag att det är både roligt och givande att få ta del av andras dagböcker. Jag känner mig mycket ödmjuk över att få komma in någons liv så mycket som skrivaren nu tillåter det. Eller att få läsa om roliga små händelser i vardagen. För att nu inte tala om när man råkar titta in hos någon som skriver roligt och man får dra på munnen.

Ja, vad jag har åstadkommit med denna uppdatering vet jag inte men kände att jag måste få skriva av mig lite.

4 kommentarer tillAtt blogga eller inte blogga!?

  • Snurran

    Jag håller verkligen med dig, det är så himla kul att läsa dagböcker på nätet, särskillt när skrivaren har humor och lite självironi! Hoppas att ni får en underbar helg här uppe i Stockholm!En anna gång kanske vi hinner med en fika ”på stan” eller nåt? *kram*

  • Snurran> Ja, vad härligt att höra! Fika – det hade varit helt underbart! En annan gång – du menar vilket år som helst 😉 *Kram*

  • Klart det kalas att blogga det du och jag gör! Så det så 🙂

  • Peter> Du är en riktig Pärla du! Så det så 😉

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>