Pipa

Ponta Negra, Natal 27 december 2004

I dag steg vi upp tidigt igen och begav oss på utlykt till Praia de Pipa. Vi åkte alltså söderut cirka 80 kilometer.

På väg till Pipa stannade vi i en liten landsortsby vid namn José de Mipuju där vi besökte den lokala marknaden. Det var en upplevelse med mat och kläder i en salig blandning. Förutom köttstycken hängande i stånden fick vi se en gammal man tillverka sockerrörsjuice. Ja, det var mycket liv och knappt några turister förutom vi då.

Dagens utflykt till Pipa bjöd avkoppling och vila. Vi har insugit den bohemiska atmosfären och avskildhet som Pipa bjuder på. Efter bybesöket tog vi oss till den vackra stranden Cacimbiuha. Långt frå alla försäljare och annat som egentligen inte hör stranden till. Precis som en strand ska vara lugn, loj och vacker.

En man vid namn Chicco har en barack där det serveras mat och hela hans familj jobbar där. Jag beställde räkor och Woffegubben något slags torkat kött. Himmelsk gott efter bad och sol.

När vi kom hem vid 16-tiden hade jag lite energi kvar så jag tog mig ut på en joggingrunda. Att det är hög- och lågvatten visste jag om men att det var så stora skillnader kunde jag inte ana. Stranden som annars är cirka 16 meter bred var nu bara någon meter kvar av. På ett ställe fanns det bara några få centimeter att ta sig fram på och jag tänke att möter jag JÄTTEKRABBAN nu så dör jag och pulsklockan går i bitar!! Men jag klarade mig. Det var en jobbig runda för när sanden är nyligen blötlagd så blir det som att springa i kola.

1 timme blev det i alla fall och nu är det dags för middag.

I morgon blir det ingen utflykt utan vi ska bara lata oss och ha det skönt!

Om nu lillebror Rolf läser så Grattis på födelsedagen (som är om tio minuter)!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>