JÄTTEKRABBAN

Ponta Negra, Natal juldagen 2004

JULMIDDAGEN PÅ HOTELLET I GÅR var verkligen fin med det lilla abret att vi höll svälta ihjäl innan klockan blev 20.00. För vi lyckades inte i går heller med att äta mellan frukosten och middagen. Det är helt enkelt för varmt….

Nåja, det var inte lik en svensk jul om man undantager mängden mat, frukt och godis. I vilket fall som helst har ett mål mat sällan smakat bättre!

I morse ”försov” jag mig så det blev ingen motionsrunda förrän efter frukosten. I dag satsade jag på bara frukt, lite med tanke på att jag skulle jogga efter maten. Precis som i går fick jag inte upp någon puls så av samma anledning lugnade jag mig och gick snabbt i stället. Jo, jag fick upp pulsen rejält när jag mötte en jättekrabba, åtminstone med mina mått mätt, som var minst en decimeter hög och lika gul som sanden med undantag för två fyrkantiga vita rutor som satt mellan ögonen och benslutet. Jag ryggade tillbaka en aning men det gjorde han också så jag fortsatte. På ”väg” hem igen lyckades jag dock hålla pulsen hela tiden så av en timma och tio minuter fick jag tilräcklig puls åtminstone trettio minuter. Efter det blev det stretching i bassängen.

Vi gick iväg för att kolla in sandbacken och för att fota den och på vägen hem passade vi på att äta middag. I dag blev det fisk med ris och potatissallad. Lustigt är att det alltid serveras både ris och potatis i någon form till varje måltid.

Eftersom vi i dag intog vår middag redan vid tvåtiden gav vi oss i väg nu i kväll för en enklare måltid och något att dricka. Så nu har vi alltså lyckats att följa Socialstyrelsen rekommendation med tre måltider per dag. Vi åt en sallad i kväll och drack lite öl och fruktblandningar därtill.

Precis som Stora Monsterbarnet så riktigt påpekade i ett sms så firar Brassarna sin jul i dag. Det märktes eftersom en del affärer var stängda och det var ”mitt” internetcafe också så nu skriver jag om dagen från hotellet med ockerpris 🙂

I morgon stundar utflykt med snorkling och lite annat trevligt på schemat. Det blir till att stiga upp i ottan för bussen avgår redan 07.20. Det blir med andra ord ingen joggingrunda till morgonen. Kanske bara bra med tanke på att en av de bägge fötterna gör ont när jag stödjer på den. En dags vila kan göra susen 🙂

I dag är faktiskt också första gången som vi lyckats hålla oss uppe en bit in på kvällen. Normalt har vi sovit flera timmar nu 🙂

En God Fortsättning till alla er som ids läsa ännu!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>