Bus eller godis

ATT TÖMMA ETT STORT RUM tar sin tid, kan jag nu konstatera. Jag höll på ända fram till sena nattatimmen i går och blev väl nästan klar.

Problemet är att man hittar all sina gamla, påbörjade men inte avslutade, projekt och det är ju så kul att filosofera kring dessa en stund. För att inte tala om alla små anteckningar men plitat ner i ett eller annat ögonblick. Jag hittade en riktig raring från april 1991:

Innan jag kom in i datorernas underbara värld trodde jag att generisk, logisk och fysisk hade med kärlek att göra.

När jag sade upp mig som hemmafru 1987 efter 14 år hemma med barnen hade vi ett kollegieblock där vi konverserade med varandra. Anledningen till det var att jag först bara jobbade kvällar och Woffegubben blandat med dag och kväll och natt. Det hände med andra ord att jag lämnade hemmets härd innan barn och make kom hem. Vi läste engelska på kvällstid dessutom, både Woffegubben och jag, så det hände att barnen var ensamma någon kväll i veckan.

En komihåglapp skriven till Lilla Monsterbarnet från tidigt 90-tal var som följer:

Anna

Inga kamrater med hem i dag! Glöm inte se till så dina kläder är rena.

Din middag står i kylen – vit plastlåda som du värmer i micron.

Gör din läxa och börja städa i ditt rum – så du hinner få det klart tills Opa och Oma kommer. Nu menar jag att du ska städa riktigt ordentligt – under sängen, i fönsterkarmen i och sekretären + byrån och glöm inte att det behöver dammas, ditt sängbord ser för jäkligt ut – med andra ord – en ordentlig städning och ingen kattvätt!

Mor

PS. Håll tummarna för oss – vi har prov i kväll på engelskan. DS

När Stora Monsterbarnet stog studenten i juni 1992 var hennes Oma och Opa här och firade med oss. Som brukligt är så försvann ju Studentskan under kvällens lopp för att fira på egen hand med andra nybakade dito. Dagen efter den stora festen var det bestämt att vi skulle åka hela familjen till Tjörn för att avnjuta middag på restaurang. När vi kommer upp på morgonen möts vi av följande lilla lapp från firarobjektet:

Kära Mor & Far

Vi har festat litegrann och jag kom hem rätt sent. Eller tidigt…..Beror på hur man ser på saken……

Jag följer helst inte med till Tjörn….det bev lite möcke öl….

Men man tar ju bara studenten en gång.

Godnatt el. om man så vill God Morgon

Steffanie

Jag kan nog inte skiljas från detta block nu heller 😉

Under tiden jag höll på att röja i går kväll ringde min käre bror (det händer inte så ofta) Leif och meddelade att vår far ligger på Mölndals Lassarett. Han har förmodligen en inre blödning så han hade fått åka in akut i onsdags. Jag fick lite panik för i det skick jag nu befinner mig med hosta och snor så kan jag ju knappast besöka honom. Men jag fick telefonnummer av Leif så jag kunde ringa till farsgubben i alla fall. Han verkade lite snurrig och tyckte enligt egen utsago att han legat inne en vecka nu. Men han var så alert i alla fall så han undrade hur det var med barnen och jag avgav sålunda en liten lägesrapport så han verkade nöjd över samtalet.

Dom har honom under uppsikt och det känns ju bra. Under nästa vecka kommer dom att gå in från två håll och se om dom kan hitta var det läcker. Min andra brors dotter jobbar på just den avdelningen så han kände sig ganska trygg över det faktum att hon fanns där hos honom.

Comments are closed.