Veckans bästa dag

ÄR FREDAG! Jo, det inger en viss känsla av ro som sprider sig i sinnet när man vet att nu ska vi inte till jobbet dom närmaste två dagarna. Sovmorgnar – jo, jag tackar. Jag som aldrig brukar sova särskilt länge ändå. Men det är nog inte det utan snarare vetskapen om att även om det blir relativt tidig uppstigning så kan man ju faktiskt gå och skrota i pyjamasen hela dagen om så skulle önskas.

Nu brukar jag inte göra det heller men skulle ju kunna 🙂

Nej, förhoppningsvis ska även denna helg bli aktiv och saker och ting ska bli gjorda för det är också en ganska skön känsla att både hinna slappa men ändå få gjort en del.

Jag ”snodde” bilen och åkte till gymet så Woffegubben fick ta bussen hem. Han hade läst någon insändare i lokalblaskan och var sanneligen upprörd när jag anträdde hemmet efter mitt träningspass. Han satt framför datorn och skrev ett svar till tidningen. Detta är typiskt Woffegubben – han är näst intill bykändis efter alla sina insändare om dittan och dattan. Och det händer ibland när vi är och handlar hos byns livsmedelskrängara att damer, och för all del även en och annan herre, påpekar att det var minsann jättebra att du skrev den eller den insändaren.

Ja, det blir inte svårt att räkna ut vad resten av kvällen kommer att handla om. Insändaren förstås 🙂 Men jag har, likt en del andra, lärt att mig att sortera bort en del brus och bara nicka eller jaka uppmuntrande då och då. Det är inte sagt att jag verkligen tagit in allt men so what.

Det räcker inte att förarga andra. Man måste också komma ihåg att glädja sig själv.

PIET HEIN

Comments are closed.