Slutet gott allt gott

Lördag

EFTER frukost, ute i solskenet förstås, ringde Woffegubben till en firma med husvagnsservice och förklarade vad som hänt. Inga problem svarar den gode mannen i andra ändan. Sedan förra säsongen har bytt inte mindre än sju på husvagnar som råkat ut för samma sak. Jag har öppet mellan 12.00 och 16.00 i dag så du kan komma och få de delar du behöver.

Det kändes jättebra att vi kunde få det hela ur världen så snabbt.

Maja och barnen tog bilen i till torget, jag cyklade och Conny puttrade i väg på moppen. Torgdag med solsken är nog pricken över i. Människor i mängder och farbröder som spelade dragspel. Jo det var stämning.

När Conny kom in vid tolvsnåret gick jag bort till Nello och Fina;s stånd där har redan var på plats. Vi hjälpte till att sälja lite smågrejer innan det var dags att börja packa ihop alla miljoner prylar. Det är en fröjd och lika fascinerande varje gång att se detta strävsamma par, med en ålder på över 70, orka hålla på med denna torghandel. Varje onsdag och varje lördag står dom här på torget med sina leksaker till försäljning. Det tar ett par timmar att plocka upp och lika så att packa ner givetvis. Alla saker, och det är många, har sin givna plats sedan inne i del lilla släpkärran som dom fraktar allt i fram och åter.

Det är en ynnest att få hjälpa till och studera detta samspel. Roligt har vi givetvis hela tiden för Conny har ju en förmåga att liva upp hela torget, allt från oss till grönsakshandlare och var man nu än saluför. Han skojar och skämtar med alla och är naturligtvis en härlig fläkt i torglivet för alla.

När vi var färdiga vid fyratiden på eftermiddagen kramade vi adjö med Nello och Fina som körde mot hemmet med sin släpkärra efter bilen och Conny och jag mot Getterön. Väl

2 kommentarer tillSlutet gott allt gott

  • Å vad härligt, blir allt bra avis !! Du hälsar väl så gott från oss?

  • Anna> Självklart! Jag pratar som vanligt på om våra kära arvingar så det finns inte en chans att jag skulle glömma det. I dag har jag badar med Feleicia, Mikaela och Pontus. Mums var jag gillar mig just nu. Ungarna är jättehärliga och det är verkligen kul att få lite tid med dom så här. Det är inte sista gången vi camperar tillsammans – hoppas jag i alla fall. Tusen kramar!