Våren har kommit på allvar

Vilken fantastisk tid våren är! I går eftermiddag när vi åkte hem från jobbet hade tusentals vitsippor slagit ut utmed banvallen i Stenkullen. På morgonen hade inte en enda liten viting tittat upp.

Och trädgården gör mig lika glad varje dag vid hemkomsten eftersom det inte ser likadant ut som det gjorde då man lämnar den på morgonen. Enda smolken i bägaren är att det går för fort. Man hinner inte riktigt med. Just nu skulle jag önska att jag hade förmågan att stoppa tiden då och då.

Rosenmandel.jpg

Denna ljuvliga vy möter mig när jag stiger ur bilen.

På väg hem igår, från jobbet, åkte vi vägen om Trädgårdforum i Landvetter. Jag var ute efter någon gulbladig buske att ha i nya rabatten där jag häcken en gång varit. Jag hittade inget gulbladigt som jag tyckte om men väl två andra raringar som snart kommer att flytta in i vår trädgård.

1 st Euonymus planipes – Körsbärsbenved.

Starkt upprättväxande buske med dekorativa röda frukter under hösten och en lysande höstfärg.

1 st Cornus mas – Körbärskornell

Blommar med gula blommor på bar kvist.

I dag har jag tagit ledigt från jobbet så att jag hinner jobba lite 🙂 Så nu ska här ut och grävas. Det återstår några hemskingar av tuijarötter och sedan ska nykomlingarna planteras med stor omsorg och kärlek. Ett litet träd, en hängsälg, ska jag också flytta.

Jag skulle vilja vara så rik att jag hade råd med min nuvarande levnadsstandard

HENRIK TIKKANEN

2 kommentarer tillVåren har kommit på allvar

  • *Ler* Hejsan Angela! Hoppas att du har haft en helt underbar dag i din trädgård och med fint väder! *Kram*

  • Britt-Marie> Ja, solen har strålat på som en tok hela dagen och jag har blivit färdig med ”mina” rötter. Så nu ska mitt liv återgå från rotvältarstadiet till trädgårdsmästare igen. Tror banne mig jag tar en ledig dag i morgon oxå. *Kram*