Jodå

DET blev allt ett varv som hastigast med snabeljohan, toaletterna avsvabbade och blomsteraffären är avklarad.

Men innan dess, faktiskt när jag cyklade iväg för att uträtta mitt ärende hos blomsterhandlaren, fick jag fint besök. Precis när jag korsade Brennetvägen, och sålunda slängde en blick neråt och sedan uppåt för att kunna passera utan att bli mosad av eventuell bilist, såg jag en figur komma gåendes uppifrån. Inte förrän jag var över på andra sidan och trampat ytterligare några meter insåg jag att det var världens bästa granne! Vände och konstaterade att så var det.

Ingegerd och jag tog en fika efter mycket övertalande, hon kom egentligen för att beskåda mitt ”projekt”, dvs, förre detta tuijahäcken med dess nya invånare.

Det blev godkänt 🙂 Phew, vilken tur – hon har nämligen Gråbos vackraste trädgård! Det är alltid lika roligt att få prata bort några minuter med Ingegerd och banne mig hade hon inte med sig hembakat bröd som jag avnjöt med största njutning efter förrättat ärende hos blomsterhandlaren.

Jo, ibland har man tur!

Och just nu tittar Woffegubben in, som för dagbok alá fiber, och säger att just i dag för ett år sedan hämtade vi vår nya husvagn. Jo, tider går och vi med den.

På söndag ska vi hämta hem den ”lille” från vinterförvaringen till sommarparkeringen som ligger runt knuten här hemma i Gråbo. Så nu får den stå ute i ur och skur tills hösten kommer igen. Förhoppningsvis ska det väl bli en och annan tur också.

Jag har gjort matsäck för i morgon väntar skogen. Det blir vandring med arbetskamrat Anders. Vi brukar genomföra åtminstone en heldagare varje vår, för det mesta runt påsk men i år var det renoveringen för hela slanten så det blev inget då men nu är det alltså dags. Woffegubben ska jobba så han kan inte gå med. Det har regnat stora delar av dagen i dag och det blir säkert detsamma i morgon men som det sägs så finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder. Det är inga problem för min del. Jag har, sedan tidigare, lagt mer än en förmögenhet på ”riktiga kläder” från Haglöfs åt både mig och Woffegubben. Och jag måste säga att det lönar sig med funktionskläder trots dom hiskeliga priserna.

Och Woffegubben han sågar, inte timmerstockar, men väl dörrren till gästrummet. När vi lagt in parkett så har golven höjt sig en aning och då har dörrarna blivit ”för stora”.

Nu kommer ju snart Stora Monsterbarnet hem så det är det bäst att ha allt klappat och klart 🙂

Champagne skall vara kall, torr och gratis.

WINSTON CHURCHILL

1 kommentar tillJodå