Fick så jag teg

I DAG cyklade jag hem från jobbet – premiärturen för i år!

Och det gick alldeles utmärkt, solen sken och varmt var det också. Som sagt det gick bra, lite mjölksyra förstås i benen, ända fram till dess att det var 1 mil kvar. Då blev det motvind!

Ja, ska jag vara riktigt ärlig så började det faktiskt innan vilket jag märkte när jag kom till Björsared 4 minuter senare än ”normalt”.

Men sedan fick jag så att jag klarar mig ett tag framöver. Fy satan säger jag bara. Hela turen tog mig 1 timma 49 minuter mot ”normalt” 1 timma och 30 minuter. Phew!

Nåväl, hem kom jag i alla fall och resultatet går väl att acceptera med tanke på motvinden och att det var första cykelturen sedan förra sommaren.

Cykelmätaren

Distans: 28 kilometer och 640 meter 🙂

Tid: 1 timma och 49 minuter och 14 sekunder.

Medelhastighet: 15,7 km/timme.

Maxfart: 28,5 km (en mycket kort stund)

Pulsmätaren

Total tid hitills: 87 timmar, 42 minuter och 34 sekunder.

Total kaloriförbrukning hitills: 24867.

Dagens kaloriförbrukning: 625 varav 55% fett.

Medelpuls: 110.

Inom rekommenderad zon: 1 timme, 15 minuter och 19 sukunder.

Total tid för dagens pass: 2 timmar och 5 sekunder (rödljus och drickapaus).

Väl hemma tog jag mina sista krafter för att städa på altanen efter höst- och vinterns vedermödor. Vet ju lika säkert som amen i kyrkan att Stora Monsterbarnet kommer att vilja fika på altanen och att äta frukost på framsidan av huset om väder och vind så tillåter.

Så nu står där 9 styck nyinköpta perargonier, dubbla rosa, och det blev så fint. Woffegubben har burit ner dynorna till möblerna från vinden så det är faktiskt bara att slå ner ändan nu. Det gjorde jag några minuter för att pusta ut efter förrättat verk.

Örnen har landat! Fick sms från Stora Monsterbarnet i dag när hon stod på Arlanda. I morgon kväll anländer hon med tåget vid 21.30-tiden.

Det är lika absurt att påstå att en man inte kan älska en kvinna hela livet som det är att säga att en violinist måste ha flera violiner för att spela samma musikstycke.

HONORÉ DE BALZAC

Comments are closed.