Vakna tidigt

En söndag – vilket slöseri va’!

Visserligen lade jag mig ganska tidigt i går kväll men vakna 05.30 en av veckans två futtiga sovmorgnar…borde vara straffbart.

Nåväl, nu har jag skruvat och vänt mig 758 varv i sängen utan minsta tecken på att kunna somna om igen så det var bara till att ge upp.

Har nu satt igång mitt eviga söndagsarbete med att rensa i databasen och ska så småningom ta mig bort till gymet men dom öppnar inte förrän 10.00.

I går gick hela dagen till inköp. Dels har vi bestämt oss för att renovera vår hall (innerhallen som leder till alla sovrum) så vi har nu köpt hem parkett, takfärg och väggfärg i två varianter, en vit täckfärg och en antikvit som slutfärg.

Woffegubbens kommentar till antikvit var att den måste ju verkligen passa till oss som är så gamla 🙂

Jag tror att jag måste måla en omgång täckfärg eftersom den nuvarande färgen är svagt lila annars finns nog risk att det lyser igenom.

Det kommer att bli mycket jobb för först ska två lager mattor bort innan vi kan börja lägga parketten men det ska bli kul – vi har pratat så länge om detta.

Å går det bra och blir snyggt så fortsätter vi med sovrum, gästrum och mitt arbetsrum där det också ligger mattor i dag.

Det var ganska länge sedan, flera år faktiskt, sedan vi gjorde någon form av reparationsarbete så det börjar bli dags.

Parkettgolv är hiskeligt dyrt om man jämför men å andra sidan kan man slipa om ett riktigt parkettgolv tre gånger och räknar man då att det håller cirka 25 år mellan varje slipning så blir det en ganska billig investering i slutändan.

När vi köpte detta huset var parkettgolven i vardagsrum, allrum och yttre hallen bedrövlig. Så sliten och ful så att det på vissa ställen inte ens fanns lack kvar. Vi tog dock hit en riktigt duktig golvläggare som slipade upp och lackade om och det blev som om golven vore nylagda.

När hallen sedan är klar så har vi tänkt att samla alla våra reseklenoder där. Från Thailand har vi en del som vi ännu inte satt upp för det kräver ett visst sammanhang för att komma till sin rätt. Och från Tenerife har vi också en del som ännu inte fått sin plats.

3 kommentarer tillVakna tidigt