Slut på säsongen

Kan man nog säga att det är i dag för nu har vi plockat ur husvagnen och kört den till vinterförvaring. Nu får den stå inomhus tills i april nästa år.

När vi ändå körde förbi Ikea på vägen hem, husvagnen vinterförvaras en bit längre bort i Fjärås, så tittade vi förstås in.

Först var jag dock inne på Plantagen och införskaffade en ny räfsa och en ny borste samt ett nytt skaft. Jag ”kör” Gardenasystemet för trädgårdens redskap vilket innebär att man byter själva verktyget man önskar använda och använder samma skaft. Jag har tre skaft men kände i mitt inre (det lät bra va?) att det kunde vara bra med ett skaft till…

Därpå blev det så Ikea och det är ju alltid lite kul. Det slog mig när vi gick in att vi är faktiskkt oftare på Ikea i Stockholm, Kungens kurva, än vi är på hemmaplan i Kållered.

Vi skulle egentligen inget ha men som min saliga mor alltid sade, en flygande kråka hittar alltid något.

Och det gjorde vi. Två nya gästtäcken blev det för dom gamla är riktigt gamla och tråkiga och dessa nya kändes fluffiga och sköna.

En igelkotte, en ekorre, en isbjörn samt en hund till blivande besök av ”hundkenneln”, dvs Ila, Boris, Greta och Alice. Det är alltså små kramisdjur som jag alltid brukar ha som små presenter när dom kommer. Och nu är det bara två veckor kvar tills dom stormar in 🙂

Två nya lampor till köksfönstret, inget märkvärdigt bara tillräckligt smala så att dom får plats på det lilla fjuttiga fönsterbräde som vi har där.

Lite annat småkrafs såsom galgar och annat oumbärligt som hör vardagen till.

Och sedan var det redan mörkt ute! Det har varit en helg i solens tecken och om det ändå kunde vara så här varje dag fram till april så skulle jag sjunga….

Nu stiger sol och nu faller dagg

för fattigt folk och för rika

Men lyckan har en förgiftad tagg

som man bör noga undvika

…..som en av mina stora idoler skulle gjort.

3 kommentarer tillSlut på säsongen