Mors dag

Vaknade ganska tidigt i dag och steg upp och njöt av tystnaden.

Maken sov lite längre vilket han med all rätt skulle i dag eftersom han jobbade hela lördagen.

Nåja, när vi bägge skulle äta lite frukost kom han släpandes med ett stort paket från ”barnen”…jo det tror jag på hur mycket jag vill.

Det var en handgräsklippare som jag så länge önskat mig. Gillar inte den senaste motorklipparen vi köpte förra året. Vi kommer bara inte överens.

När frukosten var avklarad gav vi oss iväg för att titta till mammas grav. Innan åkte vi vägen om handelsträdgården och jag blev förstås kompis med några nya växter direkt.

Till mamma köpte jag två knallröda rosor som vi planterade en i vardera hörnet på framsidan av graven.

Vad hittade jag då till trädgården…jo, två nya Clematis, en Alpina Pink Flamingo och en Summer Snow (som jag har en sedan tidigare fast på ett annat ställe). Dessa bägge ska sitta tillsammans mot staketet till vår granne på framsidan.

Sedan hittade jag en flikbladig Fläder samt en Lingontry som dessutom är vintergrön. En Prestonsyren hittade jag också och den kunde jag bara inte motstå.

När vi kom hem sanerade vi huset, Woffegubben dammsugade samt piskade alla mattor och jag städade toaletterna och skurade alla golv. Det var behövligt kan jag lova.

Efter det var jag bara tvungen att testa den nya handgräsklipparen. Toppenbra och man får dessutom lite mer kondition än när man använder motorklipparen och det blir tusan så mycket bättre.

Därefter planterade jag alla nya växter som jag köpt i dag.

Middagen blev ganska sen men det smakade desto bättre. Det blev en kycklingwook och en dito vegetaraisk med samma innehåll med undantag för kycklingen då föörstås.

Ja, sedan var faktiskt denna dag slut och nu ska jag gå och lägga mig för….det kommer en dag i morgon också.

Comments are closed.