Inte en minut….

I dag var blev det hektiskt på jobbet. Fy farao! Och ensam är jag för min kollega är på Mallorca och vilar upp sig.

Allt som kunde hända hände i dag plus lite till.

När jag skulle åka hem 16.30 för att hinna till banken och beställa ett nytt kort, eftersom uttagsatoumaten snodde det i tisdags, trodde jag det var kört. Jag var så nära, någon enstaka mm, att gå i väggen så så nära har jag inte varit på många år.

Jag hann till banken och fick veta att jag sumpat kortet för över en månad sedan när vi var i Thailand och det stämmer när jag tänker efter.

Sista dagarna började det bli ont om kontanter och vi hade verkligen ingen lust att snåla så på slutet så jag gick och skulle ta ut lite på Visa. Det gick inte..apparaten ville inte min kod. Tydlien har jag försökt för många gånger men det märkte jag inte då. Inte förrän i tisdags då jag var i trängande behov av kontanter. Stegade så med väl valda steg mot Minuten och stack in mitt kort….ja, så gock det som det gick. Kortet försvann in i magen på automaten och jag stod där lika fattig som innan.

Nåja, det gick ingen nöd på mig eftersom maken kunde ta ut istället.

Torsdagar har vå lilla bybank öppet till 18.00 så därför bestämde vi oss för att lämna arbetet senast 16.30 för att hinna fixa med nytt kort.

När jag väl kom hem efter bankbesöket var jag fortfarande uppe hundra grader celsius. Men jag fann på råd för at kunna släppa dagens skräckscenari…jag planterade om 9 av mina orkideer. Det gav mig livslusten tillbaka.

Det var två av dem som jag fick av mina arbetskamreter till födelsedagen och de tre jag köpte när vi i Stockholm samt några till som jag hade sedan gammalt.

Nu står dom så fint i glaskrukor!

Jag köpte även två orkideer i flaska på Thailand. Man får ju som bekant inte ta med sig orkideer som är rotade men det fanns oridebäbisar att köpa på flaska som ännu inte fått några rötter. Dessa ska sedan växa i den näringsgele dom ligger i tills bladen nått upp till korken. När dom når korkhöjd ska man krossa flaskan och skölja bort gelen och hålla dem fuktiga men inte plantera förrän det kommer riktiga rötter.

En av mina två flaskor var nu färdiga så dessa små sticklingar har placerat ovanpå en glasskål, med vatten i som inte når upp till skotten men väl håller fukten, på galler.

Det ska bli spännande att se om jag lyckas. Där ska dom sedan befinna sig tills det blir rötter och först därefter kan dom planteras.

Lycka är det i alla fall att få njuta av dessa skönheter.

Comments are closed.