JAG VAKNADE VID SJUTIDEN lite förvånad över att Woffegubben inte väckt mig. Jag hörde inte ens när han steg upp. Måste varit i djupsömn likt koma 😉
Den här lediga dagen ska gå i förberedelsetecken. Bland annat började jag med att kolla mina nya fina kläder som jag ska ha på Lördag…
Svindyra men en del av det går till cancerforskningen 😉
På söndag ska vi ju träffa barnen, alla samlade i Malmö, och då tänkte jag ta med mig lite mortosgratänger till Anna som önskade det redan när vi var i Stockholm i somras. Då höll vi ju på med både den nya och gamla lägenheten så tiden täckte inte riktigt till. Sedan dess har det legat och klämt på det ömma modershjärtat så nu såg jag chansen att få till det 😉
Det är världens enklaste att göra men kräver en del förarbete. Massor av potatisar skalas…
Och morötter förstås 😉
Samt några vanliga lökar…
Som rivs och nu är jag glad att jag en maskin som river 😉
Nu har jag blandat potatis, morot, lök, färsk persilja,riven ost och creme fraiche samt kryddat med salt och svartpeppar och placerat i engångformar…
Därpå in i ugnen på 200 grader en timma…
Det blev så mycket rivet så jag fick till en större form också…
Låter jättesmarrigt det där! Hur mycket creme fraishe ska man ha i jämförelse med resten, det ska väl inte täcka alla grönsakerna va?
Mmmm… Ser jättegott ut! 😀
Snurran> Vilka svåra frågor du kan ställa då. Jag går mest på en höft men sök gärna på morotsgratäng på nätet så får du dom ”rätta” proportionerna 😉 DET är jättegott, lite söligt och kladdigt innan man kommer så långt som när det ska in i formen och ungen men väl värt besväret 🙂
Britt-Marie> Det är jättegott jag lovar 😉