En riktigt turistdag

MIN GODA VÄN och före detta arbetskamrat Liisa ringde i morse och jag blev så glad. Hon kastade sig i bilen från Kungssäter där hon bor med sin familj, och kom till mig på Getterön.

Det är nu näst intill halvåret sedan hon slutade och då hade vi varit arbetskamrater i en hel evighet. Vi har gått igenom flera system och mycket problem men även glädje tillsammans. Klart att det blir tomt…

Vi började med en liten fika innan vi drog vidare in till Varberg där vi gästade en Sushirestaurang på Liisas rekommendation. Ja, det smakade bra och vi njöt och pratade och skrattade och hade det så där skönt man bara kan ha på tu man hand.

Därefter åkte vi till Träslövsläge och åt glass på det berömda Tre Strutar med hemlagade rån och jättegod glass. Det smakade gott efter sushilunchen.

Ja, sedan blev det rena turiststråket…Först gästade vi Grimeton Radiostation som är Världsarvsmärkt…

1_Liisa.jpg

Vi har sett vägskylten vid flera tillfällen man aldrig tagit oss tiden att besöka detta Världsarv…

2_radiostation.jpg

Radiostationen Grimeton…

3_varldsarv.jpg 3_text.jpg

Därefter guidade Liisa mig till Bexells talande stenar…

4_bexells.jpg

Helt otroligt!En ljuvlig skog med en massa stenar som det huggits in kloka texter på…

5_sten1.jpg 5_sten2.jpg

6_sten3.jpg

Först var det en granskog som sakta men säkert övergick till Bokskog för att inte säga ett helt bibliotek 😉

7_liisaigen.jpg

En helt fantastisk dag i god väns sällskap medan Woffegubben fått försörja familjen men samtidigt varit på vårutflykt med sin fackklubb. Dom har besökt Älvsborgs Fästning och sedan avnjutit en god middag på restaurant. Nu är han på väg ”hem” till Varberg, Getterön.

10 kommentarer tillEn riktigt turistdag

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>