Snart är det måndag

Så var det då söndagskväll igen och morgondagen står i antågande med morgonsim och arbete i nämnd ordning.

Helgen har dock varit mycket effektiv, i dag har vi sanerat huset och i går blev det trädgård för hela slanten.

Två döda och två levande stora hemska buskar har grävts bort för att ersättas av nya fina dito.

Städningen var som vanligt delat ansvar. Woffe dammsög, jag städade toaletterna och när Woffe piskade mattorna så tvättade jag golven och klippte delar av gräsmattan.

När nästan allt var klart körde jag över en vända till affären och inhandlade lite för att grilla.

Lilla Monsterbarnet, Anna, och hennes kamrat Jenny anlände vid 18.30-tiden från Stockholm och när jag plågat runt dem bägge och berättat om varje växt i trädgården fick dom lite mat. Vi åt grillat, kyckling till köttätarna och vegeratiskt till Anna och mig. Till det serverades potatissallad, grönsakssallad och färskt bröd därtill. Det smakade inte alls fy skam.

Gubbar med grädde och glass blev det till efterrätt och precis i lagom till dessa, gubbarna alltså, kom vår kära vän och granne Ingegerd för att inspektera vad jag placerat alla växter vi köpt under torsdar och fredag på våra rundor på olika handlesträdgårdar.

Det blev godkänt och Ingegerd tyckte till och med att det blev luftigt och fint där Woffe grävde bort döingarna och jag satte ner tre av dom nya buskarna.

Alltid lika gott att få höra!

Nu blir det till att slänga sig i bingen för en god natts sömn innan vardagen brådstörtat kommer i kapp.

Anna och Jenny ska stanna i dagarna tre för Lisebergsbesök och lite annat kul. Bland annat ska Anna välja ut sin lilla valpbebis på kenneln som hon ska få hem alldeles snart.

1 kommentar tillSnart är det måndag

  • Ja jag borde pipa i säng nu också! 🙂

    Vad god maten var och vad snälla ni e som tar emot oss så fint. Och vilken superpappa man har som lovar att bygga ett trimbord…! *glad*

    Nu ska jag studsa i säng!