På Bättringsvägen…

TOG JAG MIG idag fram och åter till gymmet på cykel 😉 Det ni!

Men jag ska väl börja från början, denna den femte dagen efter operationen. Dagen började bara så bra den kunde med en stigande sol och fyllde mig med gott humör!
I dag var Boris en riktig sjusovare och sov en timma efter att jag stigit upp så jag satt här i min ensamhet och bara njöt av livet 😉

När vi skulle gå ut på morgonpromenad så upptäckte jag att Woffegubben överraskat mig med att hänga upp en blomlåda på svartbygget (läs farstukvisten)…

Så fint! Han kan ju om han bara vill och jag visste ingenting 😉

När vi kom hem från promenaden så skulle jag bara ”slänga” i mig lite mellanmål då jag ville cykla bort till gymmet. (Bättringsvägen är då cykelbanan mellan Gråbo och Stenkullen)
Och nej, jag skulle förstås inte träna – tokig är jag men inte tokig 😉 Nej, anledningen var att jag ville träffa mitt cykelgäng för att bekänna vad jag gjort (operationen) och därmed förklara varför jag inte deltager i Spinning Distans-passen. Jag kände att det var lättare att göra det så här efteråt 😉
Jag kom lagom till Indoortalkingen…

Så härligt att få träffas igen och mysigt att få fika ihop. Inte en enda av dem var oförstående eller ifrågasatte mitt beslut. Kändes bra i hela kroppen!

Och känslan när jag cyklade, i sakta mak, fram och tillbaka var helt underbar. Det ger hopp om framtiden 😉

När jag kom hem tog jag först en runda med Boris och sedan lagade jag middag till mannen i mitt liv och han satte på cykelkorgen på min cykel – så att Boris och jag kan ta fina cykelturer. Ska bli så skönt!

Det har varit en fantastisk dag och för all del kväll också. Jag mår oförskämt bra och livet känns redan lättare 😉

På sen eftermiddag var solnedgången helt otrolig och med tanke på att den inte lyst på hela dagen med undantag för ett kort ögonblick i morse så…

Det har gått väldigt bra med maten i dag trots att jag bytte ut lunchen mot mellanmål för att kunna sticka över till gymmet mitt på dagen. Det är inte så att jag hoppat över något mål bara förskjutet det lite men som sagt det har funkat alldeles utmärkt. Nu är jag i kapp och ska snart ta min kvällsvälling. Jag är inte särskilt hungrig och har ju inte slarvat med tiderna så jag har inte känt någon ”panik” ännu med illamående och blodsockerfall som ju inte är ovanligt om så sker. Det är förstås ett evigt ”ätande” men det funkar förstås bra nu när jag hemma mesta tiden. Gäller att få till bra rutiner när jag ska börja jobba – men det ska nog gå bra 😉

I morgon ska jag ringa till vårdcentralen och kolla om jag måste boka tid för att ta bort ”nitarna” som titthålen är ihopsatta med eller om jag bara kan titta in? Det ska göras tio dagar efter operation. Det bör alltså bli på fredag i nästa vecka. Blir det gnälligt så ringer jag min läkare och kollar om sköterskan där kan göra det i stället. Jag har förutfattade meningar om vårdcentraler men…vi får se.

Jag ska delge lite siffror på vikt och mått också så småningom men än så länge är det bara vikten som gått nedåt (några futtiga kilon) – måtten på midja, rumpa och lår har ökat?? Men det kan kanske vara svullnad efter operationen – vad vet jag?

I morgon är en annan dag – dag sex 😉

4 kommentarer tillPå Bättringsvägen…

 • Mimmi

  VAd modig du är som gjort sådan operation 🙂 Skulle nog behöva det också men har inte modet o ekonomin.
  Vet inte vad du får äta/dricka men jag skulle rekommendera dig att göra powersmoothies Ulrika Davidssson har bra recept som håller några dagar i kylen. Men eftersom du får ha protienpulver så borde det fungera. Testa hampaproteinpulver nyttigare kanske lite mer ”mjöljigt”
  Jag brukar faktiskt först göra smoothien utan proteinpulver för att njuta av den friska smaken dricker kanske hälften för att sedan ha i pulvret.

 • Mimmi> Om jag säger så här – det är ett beslut som vuxit fram under en lång tid. Det är ju inget man bestämmer sig för över en natt men jag blev faktiskt så himla inspirerad av en gymkamrat, som har sin operationsdag i morgon, så jag tog tag i det åter när jag läste hennes blogg. Sedan gick det rätt så fort. Väntetiden på en privat klinik går ju inte att jämföra på en och samma dag med Landstingets dito. Jg tror inte att jag kommer att ångra mig någonsin – skulle i så fall vara att jag inte fick ändan ur vagnen tidigare 😉
  Jag tänkte helt opretansiöst visa lite siffror i bloggen i dag bara för att det redan har börjat gå nedåt 😉
  Tack för dina tips! Jag har ju alla UD:s kokböcker så jag ska genast börja bläddra i dem.
  Det funkar så att man äter flytande kost 10-14 dagar efter operation och sedan går över till puréer ungefär lika länge för att sakta men säkert gå över till vanlig kost. Det är enbart för att vänja den lilla magsäcken som inte kan bearbeta annat efter operationen. Efter påsk bör jag stå på ”vanlig” mat igen 😉
  Tack för dina uppmuntrande kommentarer – det värmer och alltid snappar man upp någon man inte visste innan, t ex hampaprotein 😉
  Ha nu en attans bra dag för det tänker Boris och jag ha 😉 Första soliga morgonpromenaden står på tur när jag ätit min välling 😉

 • Mimmi

  Hoppas ni fick en fin promenad för här i sthlm stormar det så promenaderna med vovven blir inte så långa nu tur att hon är gammal och inte kräver så mkt.
  Det var i UD sista kokbok som kom i år som det står om gröna smoothies. I hampaprotein är det mindre protein men mer Omega.

 • Mimmi> Det blåser storm här också tyvärr! Men solen lyser så det är OK i alla fall. Vi tog en tre-kilometerns promenad i morse och däremellan har vi solat i pensionärskuvösen (vi har en inglasad altan) och Boris har snabbpinkat i trädgården, sovit middag och beställt tid för kloklippning. Jag vågar och kan inte själv 😉
  Japp, jag har den kokboken. Gillar henne så jag köper så fort hon ger ut något.
  Jaha, fast det är ju förstås proteinet jag ute efter…omega äter jag ändå via kapslar. Men vi får se, jag kanske provar lite senare när kosten innehåller bättre med proteinmängder.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>