Altanbygge och middag ;-)

WOFFEGUBBEN HÅLLER NU PÅ MED INNERVÄGGEN som ska beklädas med plywoodskivor som sedan, så småningom, ska bli strukturvägg…

1_innervagg1.jpg

Medan jag förbereder middagen och pysslar med lite annat som tvätt och plock…

2_forberederdagens.jpg

Det vankas chevrèlax i det Müllerska hemmet i dag…

3_halvagetosten.jpg

Efter att jag mosat ihop getosten och hällt i soltorkade tomater skurna i små bitar blandas det med cremé fraiche…

4_blandarmed.jpg

Getoströran placeras ovanför laxfiléerna innan formen åker in i ugnen…

5_strykerpa.jpg

Laxen ska sedan serveras ihop med sallad…

8_litesalladtill.jpg

Och kokta grönsaker…

9_koktagronsaker.jpg

Och minsann är inneväggen nästan klar så då blir det lagom att bryta för lite middag…

7_innevaggenuppe.jpg

Chevrèlax

Olivolja

700 gram laxfilé

salt och vitpeppar

150 gram chevre (getost)

1 burk creme fraiche

5 soltorkade tomater

1 msk finhackad färsk dragon

2 msk sesamfrön

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsäker form med lite olivolja. Lägg

laxfilén i formen och strö över salt och peppar.

Smula chevren i en skål och blanda med creme fraiche. Hacka soltorkade

tomater och dragon fint och blanda ner i ostcremen. Smaka av med salt och

peppar.

Bred blandningen över laxfilén och toppa med sesamfrön. Ställ in i ugnen ca

20 minuter.

Jag brukar servera ovanstående med kokta grönsaker och en krispig sallad.

Smaklig spis!

Receptet är hämtar ur…

6_recepthamtat.jpg

4 kommentarer tillAltanbygge och middag ;-)

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>