xtravaganza första dagen

JAG BÖRJADE DAGEN MED ATT att sätta mig alldeles ensam på ”farstukvisten”.


Woffegubben sov fortfarande och jag satt där i min ensamhet och filosoferade. Inga grannar var ute och jag njöt av tystnaden. Det är skönt när man lyckas komma till ro en aning, tyvärr blir det alldeles för sällan. I alla fall för min del.

Det är nu meningen att jag ska ”bränna” fett genom den ringa mängd ”mat” jag ska äta framöver. Vad som händer är att det bildas ketoner när kroppen förbränner fett. Först måste man dock göra slut på sina glykogendepåer (de energilager som finns i muskler och lever) innan fettet förbränns och den brukar räcka i tre dagar så innan dess lär det inte hända så mycket.

Jag ska ta tre måltidsersättningar per dag och dessa tre påsar ger mig 500 kalorier. Inget annat får hamna min mage för då kommer jag inte i ketonfasen, inte ens ett ynka litet tuggummi 😉

Woffegubben gav sig iväg till Göteborg för han skulle hjälpa en kompis att flytta och jag satte mig på cykeln och for i väg in till Varberg. Jag gick på torget och mös en stund. Sedan kikade jag i lite affärer och köpte mig en vattenkokare som jag behöver mer än väl just till mina ”måltider”. Det ska hinkas mängder av te också eftersom det är helt OK. Cykelturen blev 12 km och jag trampade omkring i cirka 1 timma.

När jag kom hem var Bitten sugen på en promenad så vi travade runt naturreservatet och var på benen i en och en halv timma. Någon annan motion hade jag inte tänkt mig i dag eftersom jag joggade på gymmet i går men i morgon ska jag nog ge mig av på en joggingrunda…om jag orkar?!

Det har gått relativt bra i dag men jag tänker mycket på mat och kan förnimma hur gott det skulle vara. Lite hungrig är jag men inte så farligt som jag först trodde.

Man ska dricka 5 liter vatten också och det kan jag redan nu erkänna att jag inte klarat i dag. Om jag fått i mig en liter så överdriver jag inte. Däremot har druckit några baljor te. Men vem vet jag kanske lär mig 😉

Jag köpte mig ett ”radband” i dag! Nejdå, jag har inte gått och blivit religös på kuppen men jag ska använda det för att hjälpa mig själv att komma ihåg att dricka vatten. För varje tillfälle puttar jag upp en kula. Fiffigt va?

Eftersom mitt mål är att minska 20 kilo i vikt så vet jag inte riktigt hur länge jag ska hålla denna torftiga diet men förmodligen behöver jag minst hela juni.

Därefter är det meningen att man, efter upptrappning, ska gå över till det som kallas jämvikt. Förmodligen blir det det svåraste steget. Men jag vill!

Och nu kommer dagens kulinariska matbild! Jag presenterar hela rubbet, frukost, lunch och middag samt mitt radband 😉

1_dagensmaltider.jpg

5 kommentarer tillxtravaganza första dagen

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>