Långfredag

JAG MINNS NÄR JAG VAR LITEN då var långfredag en evig plåga i väntan på påskafton och påskägg. Nu när jag är vuxen njuter jag mest av ledigheten och i dag har vi haft en helt underbar dag.

Pask.jpg

Det hela började med att jag vaknade före Woffegubben, vilket i sig inte är ovanligt, men ändå ganska sent. Jag funderade medans jag vek tvätten om vad dagen skulle kunna bjuda på. Skulle jag börja putsa fönster som jag så smått planerat att hinna med under helgen? Nej, jag gick helt sonika in till vårt sovrum och väckte Woffe med orden:

– Du, jag har en plan.

– Jasså, låt höra då.

– Vi cyklar bort till gymet, kör styrketräning och sedan cyklar vi hem. På så vis har vi klarat av motionsdelen.

– OK, så får det bli.

Och så blev det. Vi cyklade i ljuvlig sol bort till Lerum och på gymet. Det är 1 mil och 660 meter från vår dörr till gymets dörr 😉

10 minuter uppvärmning (för Woffe 14 eftersom han klädde om snabbare) och därpå 1 timma och 10 minuter styrka.

På vägen hem tog vi lite avvägar så hemresan blev 1 mil 2 kilometer och 300 meter. Hela vägen hem spekulerade Woffegubben över om vi inte borde ta en fika ute på framsidan av huset när vi kom hem.

Vi stannade och handlade lite småsaker så när vi väl var hemma insåg vi snart att det skulle bli kallt att sitta ute.

Det ordades kring huruvida det skulle blli våfflor eller blåbärspaj till fika men det faktum att det inte fanns våffelsmet i skåpet som jag trodde fick avgöra att det blev blåbärspaj. Till det serverades givetvis glass (ett måste till varm blåbärspaj) och vaniljsås.

När Woffegubben stod där och vispade vaniljsåsen så frågade han helt plötsligt.

– Har vi ingen vispgrädde hemma?

– Jo, men nog räcker det väl med glass och vaniljsås?

– Njae, jag tänkte närmare när jag nu ändå står här och vispar så kunde jag vispa lite grädde också så kunde vi ju ta Irisch Coffe när vi ändå ska ha kaffe.

Och det hade han ju fullkomligt rätt i – man kan ju knappast ha vare sig glass eller vaniljsås i kaffet 😉 Däremot är ju lite whiskey, farinsocker och grädde en alldeles perfekt blandning…..

Irisch.jpg

Så så fick det bli. Irisch Coffe, blåbärspaj med vaniljglass och vaniljsås. Och nu har man säkert pajat hela grejen med motion men gott var det!

4 kommentarer tillLångfredag

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>