Julbord, Lucia och gym

ALDRIG HAR VÄL ETT GYMPASS varit mer välbehövligt än som i dag efter denna frossarfest!

Vår chef avverkade i dag den sociala biten med sin grupp på fem personer. Han bjöd på julbord på Hedens restaurang (eller heter det hotell?). Ett mycket fint julbord må jag säga och kan varmt rekommendera om nu någon skulle gå i tankarna. Mums, det var mycket gott att äta även för en fiskätande vegetarian, fräscht och fullkomligt bedårande uppdukat. Där fanns allt som hör julen till och lite till. Trevlig miljö därtill gjorde inte saken sämre.

Som vanligt äter man en aning för mycket men vem kan motstå alla dessa frestelser? När vi skulle gå tillbaka till arbetet kändes det som om det varit bra mycket enklare att rulla. Och när vi kom tillbaka, ja då stegade Göteborgs Lucia in med tärnor och hela baletten och vacker skönsång, tårta, lussekatter samt pepparkaka och kaffe. Jag njöt av skönsången men hade inte fått ner en bit till om jag så hade fått en miljon. Alla pensionärer inbjudes varje år till Lucia och det är ett trevligt inslag i vardagen att få träffa sina gamla kolleger som slutat.

Efter detta var det alltså dags för gymet!! Nåja, det gick väl under omständigheterna ganska bra men det var trögt och inte med den vanliga entusiasmen om jag ska vara ärlig (och det har ju morsan lärt mig att vara).

Det blev 10 minuter roddmaskin som uppvärmning, 1 timma styrka och sist 1 timma på löpbandet med svetten drypande och delar av den goda sillen som sura uppstötningar – men va’ tusan det var ju självförvållat!

Samma elände kommer att inträffa på fredag då nästa julbord står i antågande – kanske kan jag klara av att äta lite vettigare då 😉 Och, att inte förglömma det blir ingen Lucia då.

För övrigt hade jag, vid hemkomsten, i maillådan, fått en annan trevlig inbjudan till torsdagkväll. Det blir Gothia Towers, räkmacka och pilsner. Det kan man ju inte bara tacka nej till! Där kan man snacka om räkmacka eller snarare ett berg av räkor på något i botten som liknar en simpel brödbit – om man nu kommer så långt ner. Mums, jag kan redan förnimma smaken.

Inser nu att det var en himla tur att jag var så företagsam att jag tog mig an packningen redan förra veckan för så mycket tid lär det inte bli över denna vecka. Och i morgon sitter jag på kurs hela dagen med undantag för någon timma eller två då det är MBL.

Nu ska jag avsluta kvällen vid symaskinen för att sy upp ett par brallor till Woffegubben. Brallorna har ”hängt till sig” under några veckor då symaskinen varit nerpackad på grund av renovering så jag får väl ta mig i kragen. Jag har tänt två levande ljus som doftar kaffe så det ska väl pigga upp lite ;-0

Comments are closed.