Lagen om allts jävlighet

I DAG när vi hade passerat halva golvet med den parkett vi sliter med och riktigt nöjda tog ett djupt andetag i dörröppningen och njöt av vad vi såg och sedan för att samla kraft nog och att orka hämta in dom sista paketen med resterande parket från garaget….Vad i helvetes djävlar händer då?

Jo, när jag med stor möda lyckats få av den plast som omger varje paket och som är näst intill inbrottssäker i alla fall både barn- och vuxensäker uppenbarar sig parkett i körsbär!!! Och vi som har lagt halva rummet i bok!

Tittar då på sista paketet och vad innehåller den, jo körsbär! Då, när detta inträffar är klockan 17.30 och Bauhaus stänger 18.00.

Det fanns inte en chans i världen att vi skulle hinna bygga om bilen till lastbil och sedan lasta in dessa två helvetespaket med fel parkett och köra från Gråbo till Backa, inte ens om jag körde.

HELVETE säger jag bara och det sade jag även till den som svarade på Bauhaus eftersom det är dom som gett oss fel parkett. Och på min fråga om någon enda ur personalen kan tänka sig att jobba lite längre får jag ett bestämt nej. Se det går inte för sig här måste låsas 18.00 annars gäller inte försäkringen!

Jaha, och vi då som slitigt hela dagen och hade räknat med att bli klara i kväll. Vad händer med oss då? Finns det någon försäkring som kompenserar den ilska jag känner över att inte bli klar denna helgen heller?

Nej men……vi är hjärtligt välkomna i morgon och byta till rätt parkett!

Ja, men är dom inte supergulliga så säj?

Det började förresten inte bättre i morse då vi lade taklisten…helt plötsligt inser vi att vi köpt en liten, liten bit för lite. Hurra vad glad man blir då!

Det kan vi å andra sidan inte skylla Bauhaus för så det får vi ta på oss själva.

Det känns tungt nu! Vi hade räknat med att bli klara och rentav även ställa möbler på plats så att huset kan bli normalt igen och att man för ett ögonblick kan ägna livet åt annat än renoveringar.

Annars har det gått bra ända fram tills nu då. I går målade jag tak, Woffegubben byggde in den där löjliga smutten ovan fönstret, jag satte väv bakom elementet och målade vitt och sent på eftermiddagen var allt målat torrt så att vi kunde påbörja tapeteseringen.

JAG SKA ALDRIG MER TAPETSERA I HELA MITT LIV!

Skulle jag bara antyda något i den vägen så skjut mig! Fy, vad det var jobbigt. Vi slet som monster fram till midnatt då det var klart men jag är inte nöjd. Tycker mig se skavanker överallt. Hörnen som inte var raka och ”raka” väggar som inte heller dom var raka!

Nej, hade jag bara anat att det skulle vara så djävligt hade jag nog tagit hit vårt proffs igen. Men nu hade vi ju bestämt oss för att bli klara över påskhelgen och då hade jag inte hjärta och mage att besvära om proffshjälp. Men som sagt – aldrig mer! Fattar inte att jag en gång tapetserat hela detta hus och även vårt förra?

Inte nog med att det inte finns någon Gud. Försök få tag på en rörmokare under veckoslutet.

WOODY ALLEN

1 kommentar tillLagen om allts jävlighet