Dagens chock….

För det första har det varit en sådan där helvetesdag på jobbet så jag inte hunnit gå på toa ens förrän klockan var hemgång. Och hemgången blev nästan två simmar senare än vad arbetstiden säger. Phew!

När vi kom hem fortsatte vi att röja så att vi kunde få ut garderoberna men det var lättare sagt än gjort. Det slutade med att vi fick fjäska lite med vår granne, som för övrigt är expert och då menar jag expert!

Håkan kom alltså in och det tog bara några futtiga minuter så hade han fått loss dom tre kolosserna. Jeezus!

Sedan kom chocken för när utrymmet blottades petade jag lite på väggen (längst in där garderoberna varit) och konstaterade att det svajade lite så jag gick in i gästrummet som ju då denna vägg gränsar till och vad upptäcker jag?

Jo, det är ingen riktigt vägg utan bara en tunna skiva masonit som har lossnat så totalt att tapeten inne i gästrummet sprack i bägge hörn och tavlorna satt på ”tvären”.

Vi visste visserligen att det stått tre likadan gaderober på motsatta sidan, alltså i gästrummet, men hade inte den blekaste aning om att den förre ägaren inte fixat en riktigt vägg då han forslade bort dem.

Som jag ser det nu så är det ett under om denna renorvering ens blir klar till Midsommar 🙂 Men jag är ju ingen expert – å andra sidan!

Det blir alltså till att bygga en ”riktig” vägg in till gästrummet, som inte ens var med i denna renoveringsplan, innan vi kan gå vidare med det nya garderobsutrymmet. Suck! Och därpå måste gästrummet prioriteras upp vad gäller renorveringsobjekt…jojo!

Det är bara att åter konstatera att det inte alltid blir som man hade tänkt sig!

4 kommentarer tillDagens chock….

  • Anna

    Oj! Men hallå, vilket fuskbygge!!!!

    Stackare, vad knäckande… 🙁 *kram*

  • Stackars er… *Kram*

  • Anna> njae, något riktigt fuskbygge är det ju inte heller eftersom garderoberna, som vi nu tagit bort, var den ”bärande faktorn”. Så länge dom stod där dög den masonitskiva som sattes upp då garderoberna i gästrummet togs bort. Men det är klart – retfullt är det men inte mycket att göra åt. Bara till att bita ihop och inse att nu MÅSTE gästrummet renoveras så fort vi är klara med sovrummet 🙂

  • Britt-Marie> Ja, det var lite chockartat men inget ont utan att det för med sig något gott. Nu blir det ordning på torpet! *Kram*