Det ska fan lära gamla hundar sitta

Hela dagen har gått åt till att försöka hantera Mac OS X.

”Hujedamejjen” säger jag bara eller ”Det var bättre förr”!

Ingen väljare, ingen Äpplemeny.

Allt är mycket krångligare (bara för att man inte kan så klart) och bökigare. Ta bara exempel som att montera en Ethersharevolym.

Jag tog alltså steget i dag från OS 9 till X och jag kan gå tillbaka om jag vill men det är ju fegt.

Man kan konstatera att det krävs en del och snart är det inte så konstigt.

Imponerande var dock att man kan köra ren Unix. Jag hade till exempel döpt några mappar i OS 9 med en punkt i början för att få dessa överst i listan. Dessa mappar kan man sedan inte se i OS X. Men i stället för att starta om och upp i 9-mode kunde jag då starta ett terminalfönster och döpa om dem med unixkommando – så lite impad blir man ju.

Det tar på krafterna att lära gamla hundar att sitta så nu är jag helt slut i kväll!

Tror att jag jag hoppar i säng med en manuall om OS X och ser hur många sidor det blir innan John Blund kommer.

5 kommentarer tillDet ska fan lära gamla hundar sitta